Våre sommertips

Topp 3 sommeraktiviteter

Hemsedal aktiv via ferratta 28

Når snøen smelter, dagene er lengre og blomstene blomster, er det på tide å begynne å tenke på sommerferie. Syden er fin, men vi her på Hemsedal Café er sterke troende på at Norges vakre natur kan konkurrere med hvilken som helst sommerdestinasjon. Selv om Hemsedal er mest kjent for vinterglede, er det fortsatt mange morsomme ting å gjøre om sommeren her som noen kanskje ikke vet om. Og så, uten mer ståhei, her er våre topp 3 sommeraktiviteter i Hemsedal.

Klatring

Det finnes mange utrolige steder å klatre i Hemsedal for både erfarne og nybegynnere (og alle imellom). Besøk enn av flere klatrefjell som Skurvefjell eller Hydalen for en utfordrende og adrenalinfylt opplevelse. Tar du med deg hele familien til Hemsedal denne sommeren? Stopp innom klatreparkene på Høyt og Lavt hvor det finnes klatreløyper som passer til alle nivåer. I Hemsedal er flere buldresteiner også pusset frem og er gratis å bruke som den som er bak Rampa Kjøpesentret. Trenger du kurs, guide eller utstyr? Sjekk ut Hemsedal Fjellsport og MOH sport for alle klatrebehovene dine! Se også Hemsedals klatring-brosjyre for mer detaljert informasjon.

Kontakt

Åpningstider

Åpningstider varierer etter sesong.
Se hemsedalcafe.no for oppdatert info

Logo 2019 black
klatring kt 2020 1

Fossejakt

Fosser er noen av Hemsedals lokale sommerskatter. Med noen som er bare en enkel tur unna og noen som er gjemt dypt i skogen mellom dal og fjell, er fossejakt et av de morsomste og vakreste eventyrene Hemsedal har å tilby. Fossejakt er også familie- og lommevennlig siden man ikke trenger en spesiell guide eller utstyr. Den populære Rjukandefossen som er bare en liten kjøretur fra sentrum hvor man kan prøve å balansere på line, zip-line eller stuper fra klipper hvis man tør. Ønsker du deg en litt mer utfordrende tur? Da kan du prøve å finne den fantastiske Fekjanåenefossen. Du må lete, men med litt vilje kan du finne den nok lett og badingen etterpå er vel verdt innsatsen. Hvis du ble interessert, er det mange flere fosser du må bare komme for å finne og se for deg selv!

GP Temp Download 20

Sykkeltur

Liker du å sykle? Da er det sikkert noe spennende for deg å gjøre i Hemsedal om sommeren! Her finnes sykkelruter i dalen, i skogen, på høyfjellet, på grusveier og stier så at du kan kose deg i friluften og alle den vakre naturen i Hemsedal fra topp til bunn. Det er 23 merket og gradet sykkelløyper på grusveier og stier, og de som liker freeride kan nytte løypen fra toppen av stolheisen på Hemsedal Skisenter. Flere lengre turer bruker også Hemsedal som utgangspunkt.

Ikke så erfarende på sykkel? Prøv å leie elsykkel fra MOH Sport for en litt roligere (men ikke mindre spennende) tur. I fjor sommer syklet Hemsedal Cafés egen Vilde og My fra sentrum til Vavatn via Skogshorn stigen på elsykkel leide av MOH.

De fikk masse glede på denne turen og det er en opplevelse vi absolutt kan anbefale.

BQ5 Q9245