Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Flere og flere får øynene opp for #earnyourturns og velger å ta turen til toppen for egen maskin. April og mai er de beste månedene for toppturer i Hemsedal og her finner du 5 klassiske turer fra enkel til mer krevende.
Av: Henriette
5 min
Oppdatert 26 mai 2023

Lett

  • Er du nybegynner eller trenger du bare en enkel tur på et par timer er Slettind 1592 moh på Hemsedalsfjellet en bra begynner-/ettermiddagstur som ikke er alt for bratt. Parkering rett før Eldrevatn.
  • Harahorn 1581 moh i Grøndalen byr på bra cruising for de som fortsatt ikke er helt trygg på de brattere turer. Parkering ved Vavatn.

Middels

  • På Hemsedalsfjellet ca. 15 km etter Tuv finner du Råskardfjellet, som i lokal tale heter 1609. Kryss broen over Mørkedøla-elven på vei oppover og nyt fin cruising nedover.
  • Nibbi er en populær tur, som passer seg fint for familier med fjellvante barn. Turen har en moderat stigning som også gjør nedturen til en lek. Husk penger (eller Vipps) til bommen ved Ulsåkstølen. Parkering ved Lykkjastølen.
  • Hemsedalsfjellet er bra for toppturer da området ligger relativt høyt, hvilket betyr det finnes godt med snø langt inn i mai måned. Dessuten er det enkelt å starte fra parkeringer langs Riksvei 52. Fortsetter du forbi fylkesgrensen til Breistølen finner du det mer ukjente Stardalsfjellet 1589 moh. Følg veien opp fra parkeringen ved Breistølen.

HUSK: Du har alltid selv ansvaret for å ha kjennskap til området og nødvendig kunnskap om skred. Sjekk værmelding og varsom.no innen du drar på tur og ha alltid med deg skredutstyr.

For mer inspirasjon til toppturer i Hemsedal; sjekk boken "Toppturer i Hemsedal" av lokalkjente Jørgen Aamot. Boken kan bestilles via Fri Flyt eller kjøpes på bl.a. MOH Sport. Du kan også kjøpe tilhørende kart til boken.

Vår betyr sol, slush og lange fine dager på fjellet.
Topptur KH 19 27
Nyt utsikten og solen som varmer
IMG 0556
Topptur med hele familien

Topptur og sunn fornuft


Topptur er opptur

Tryggere på topptur