Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Svarthetta 1553 moh - Topp20 Hemsedal

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 5.9km
Varighet: 4t
Høydemeter: 613m

Bilder

View from Svarthetta
View from Svarthetta
Gøy på Svarthetta
Gøy på Svarthetta
The view at Svarthetta
The view at Svarthetta
Family hike to Svarthetta
Family hike to Svarthetta

Oversikt

En krevende tur med klatring, stup og høyde som starter i Bulien. Fra toppen, 1553 moh, har du magisk utsikt over Vavatn, Jotunheimen og fjellene rundt Hemsedal. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1553m
Laveste punkt
940m
Start koordinater
60.950014, 8.319559

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Veibeskrivelse: Fra Tuv, ta til høyre mot Grøndalen, kjør helt til veien deler seg i to. Ta til venstre mot Bulien, og parker før bommen (fortsett til fots 4 km langs grusvei til stien starter), eller kjør gjennom bommen (ca. 40,- kontant) og parker på venstre side, 300 m etter skilt Svarthetta på høyre side.

Parkering

Tollroad. Parkingplace along the road. 

Sikkerhet

Husk mat, vann og sjokolade! En del av stien krever at du klatrer med tau så ha godt med fottøy og kjenn dine grenser. 

Tips

Kjøreturen og området rundt Svarthetta er veldig fint så ta deg god tid og nyt områdene Bulien, Grøndalen og Mørekvam.

Beskrivelse

Du vet det blir en bra tur når kjøreturen til stien er så vakker som den er til Svarthetta. Du kjører inn i Grøndalen og følger elva Grøndøla forbi gårdsbruk og hytter til du er ved parkeringen. For å gå svarthetta må du ha litt erfaring og være godt trent. Deler av stien følger en smal rygg med klipper på begge sider, har du høydeskrekk er denne ikke for deg.

Stien er todelt, du starter på en vanlig skogsti og følger den forbi tregrensen og litt til. Den andre delen er langs fjellryggen hele veien til toppen. Det er en del av stien hvor du er nødt til å klatre med tau som betyr at turen er ikke passelig for alle hunder. Hele veien opp har du flott utsikt i nesten alle retninger over dalene på hver side: Bulin og Mørekvam.  På toppen kan du se innover mot Jotunheimen på klare dager.

Bulin og Mørekvam er om sommeren beiteområder for sauer og kuer. Det er ingen som bor fast i dalene, men mange som har sommer og vinter hytter i området.