Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Steget 920 moh - Topp20 Hemsedal

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 6.8km
Varighet: 2t
Høydemeter: 346m

Bilder

Steget Hemsedal
Steget Hemsedal
Steget Hemsedal
Steget Hemsedal
Waterfall on the way up
Waterfall on the way up

Oversikt

Kjempefin tur fra Hemsedal sentrum med flott utsikt over dalen. Du følger gamle veier brukt i gårdsdrift og som regel møter du store kuer på veien opp. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
920m
Laveste punkt
625m
Start koordinater
60.862881, 8.554437

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Gå fra sentrum: Følg Trøimsvegen bak turistkontoret og ta venstre over bruen (forbi gården). Ta høyre ut på Kirkebønsveien og følg veien fordi Stavkirke tomten. Ta til høyre ved skilt opp til steget og gå til grustaket. 

 

Parkere ved grustaket: Kjør 1.4 km Kirkebønsveien til venstre for Skogstad Hotell til du ser skiltet med Steget på høyre side. Følg veien opp bak låven og parker ved grustaket. 

 

Fra Grustaket er det markert sti/traktorvei hele veien til Steget. 

Parkering

Du kan enten parkere ved grustaket (lite plass) eller i sentrum. 

Sikkerhet

Ta med godt med vann og sjokolade! 

Tips

Ved grustaket er det en flott foss som kan være vanskelig å se men vært å finne. Det kan være bratt og glatt så pass på. 

Beskrivelse

Denne "toppturen" passer meget fra for barn -  og er høyt anbefalt - da du kan starte rett i sentrum eller parkere ved toppen av Kirkebønsveien ved grustaket. Om du velger å starte i sentrum går du forbi der den gamle stavkirken stod. Etter stavkirke tomten tar du til høyre etter den andre gården på høyre side og føler veien opp til grustaket. Det er her stien starter. 

 

Stien følger veier lagd for kuer og små maskiner - husk å lukk porter etter deg og hold hunden i bånd da det er beitende dyr langs stien. Om du ser til høyre på vei opp ser du elven Trøimsåne, det er også en fin foss du kan ta en omvei og sjekke ut om du ønsker. Pass på da det kan være bratt i nærheten av fossen. 

 

Steget er på toppen av en annen foss som heter Haugsbekken. Fra toppen, 920 moh, vil du kunne se utover hele Hemsedal, skisenteret og alle gårdene som tilhører Kyrkjebøen og Haug.