Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Hydnefossen - isklatring

Vanskelighetsgrad
Vanskelig
Lengde
0.1km
Tid
0t
Stigning
0m
Fall
271m
Høyeste punkt
1156m
Laveste punkt
885m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Det første en isklatrer legger merke til i Hemsedal er Hydnefossen med sine 200 m fritt fall. I Norge har Hydnefossen posisjon som en av landets absolutte isklassikere og ble førstebesteget så tidlig som i 1979.

Bilder

Hydnefossen
Hydnefossen

Dette er en av de mest klassiske fossene i Norge. Fantastisk jevn og bratt klatring i tre lange taulengder, med muligheter for mange spektakulære varianter. Fossen er et mektig skue og er omtrent like bred som den er høy.

Minste motstands vei går på midten, her begynner fossen med en svær kjegle av is, ca 20 meter høy. Isen som dannes i Hydnefossen er som regel svært formasjonsrik, noe som inviterer til kreativ og spennende klatring.

Vestavindene danner som oftest en stor skavl på toppen av fossen og de fleste taulag rappellerer ned samme vei som klatret opp. Anmarsjen tar ca en time, legg på en time til hvis det er mye snø, og ikke noen spor fra andre klatrere. Vær oppmerksom på snøskredfare både på anmarsj og retur.

Detaljerte rutebeskrivelser, kart og annen nyttig informasjon finner du i guideboken «Hemsedal ICE». Den fås kjøpt på Hemsedal turistkontor og i lokale sportsforretninger.

Anbefaler å booke inn en klatreguide hvis du ikke har klatre her tidligere. 

Utstyr

Isklatreutstyr.

Veibeskrivelse

Hydnefossen sees tydelig sør rv 52 når kjører til Hemsedal fra Gol. Du tar av mot avfallsanlegget Langeset og parkerer under fossen. 

Parkering

Parkerer under fossen. Parker på en slik en måte at det ikke hindrer brøyting, mjølkebiler og store uttrykningskjøretøy.