Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Velkommen til sommerens herligste musikkfestival i Hemsedal. Her kan du nyte fantastisk musikk og en nyhet for i år er en 25 m lang lokalmatgate.
2 min
Oppdatert 01 februar 2024

Rocka folkemusikk og folkeleg rockemusikk

Årets tema er The story of folk into rock. I år er det et stort lokalt fokus på Fauskivalen både på musikken og på maten.

På fredagen begynner festivalen med Fanitull og faenskap ved Arne Anderdal og John Ole Morken, med historie, myter og musikk som ikke minst er knytt til Hemsedal. Tett følgt av musikkpraer og entertainer Finn Tokvam sammen med Olav Stedje og Twang Gang, som byr på countrymusikk og moro.

Lørdagen starter ved Hemsedal Bygdatun på Ulsåk med Musikk på Bygdatunet. Rusle den koselige turen opp til tunet og nyt av god musikk og utsikt over Ulsåk og Hydnekjaften. Her kan du også få en rundtur i husene og høre historier fra Hemsedal. I fjøset finner du fotoutstilling til Kristin Devor som også er på plass og vil fortelle om sine bilder.

På lørdagen på Fauskivalen blir det både engelsk 70-talls folkrock, Hemsedals egen stjerne Joakim Solbakken og hovedkonserten med Darling West.

Søndagen er viet til Kyrkja i Hemsedal, her blir det konsert med Marte Wang og gudstjeneste i amfiet på Fausko.

Hele programmet finner du på fauskivalen.no, her får du også kjøpt billetter

NYHET

Lokalmatgate

Lokale matprodusentar og kokkar frå dalføret bygger ei ny unik matoppleving. – På Fauskivalen i år kan du smake deg gjennom ei gate av matboder. Maten som blir servert skal ha dei same verdiane som Fauskivalen, dvs godt forankra i lokal tradisjon og kultur, med eit kreativt tilsnitt.

Samarbeidsprosjektet er satt i gang av Knut Fausko og den kreative matkunstnaren Jørgen Kolderup frå Harahorn og Tamt&Vilt. – «Me håpar at dette berre er starten på noko stort, godt og flott, seier dei begge. Det blir rigga ei rekke matboder som serverer forskjellige rettar, akkurat så passe store at du kan smake deg gjennom heile gata om du ynskjer. – Det skal bli ein smak av sommaren»… munnfullar av vill og naturleg mat. Slik som Fauskival-grillpølse for anledningen med garnityr av råvarer frå Grøndalen.

Vi sees på Fausko til helgen