Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Mer miljøvennlig busstrafikk i Hemsedal
Av: Katarina
1 min
Oppdatert 18 oktober 2021

Ny og mer miljøvennlig profil på lokaltrafikken i Hemsedal

Vy Buss og Brakar begynner nå å kjøre elbuss på strekningen Hemsedal-Gol, linje 360. Dette er de første bussene i Norge av sitt slag som kjører ute i landet med såkalt normalgulv og i fast rutetrafikk. Det er to busser som kommer til å ha base i Hemsedal, der de vil lades nattetid.

Kanskje lurer du på hvordan bussene skal klare den kalde årstiden i Hemsedal? Jo, bussene er utstyrt med varmeelementer rundt batteriene og det betyr at de vil fungere fint i minusgrader, så du kan trygt fortsette å ta bussen mellom Hemsedal og Gol. Produsenten bak elbussene er kinesiske Golden Dragon og de er utstyrt med wi-fi og usb ladeporter.

Bærekraft

- Dette passer perfekt inn i Hemsedal sin strategi om å bli en bærekraftig reiselivsdestinasjon i 2022 sier Anneli Rosberg Vøllo, ansvarlig for prosjektet Bærekraftig reiselivsmål. Og det stemmer, vi i Hemsedal jobber mye med bærekraft og er midt oppe i en prosess for å få hele destinasjonen bærekraftig. Elbusser er et steg i riktig retning og vi ser frem til å presentere flere bærekraftige tiltak.

Elbussene vil begynne å gå i rutetrafikk i høstferien, book en busstur til Gol for å oppleve de nye bussene selv.