Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Tubba - Kljåen sykkeltur

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 20.9km
Varighet: 2t
Høydemeter: 182m

Bilder

Sykkel til kljåen
Sykkel til kljåen

Oversikt

En mindre krevende tur som tar deg over både grusvei og traktorvei forbi koselige stølsgrender og flott natur. Opplev dette og mer mer Tubba - Kljåen sykkelturen.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
960m
Laveste punkt
795m
Start koordinater
60.945361, 8.381445

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Med utgangspunkt i sentrum kjører du mot vest til Tuv, ta av til høyre til Grøndalen og følg veien inn til Tubba/Feten. Evt. fortsett til høyre der veien deler seg (bomvei) og parker ved Mørekvam for en kortere tur (ca. 10 km tur/retur).

Parkering

Parkering er tilgjengelig ved Tubba, eller for en koretere tur parkering ved Mørekvam.

Sikkerhet

Husk sykkelhjelm :)

Tips

Ta deg god tid til å innta alle de flotte severdighetene som fins på denne turen. Har du og sjansen så ta gjerne med fiskestang for å prøve noen kast.

Beskrivelse

Dette er en tur som vil ta deg med for å oppleve litt av hvert. Grusveien vil bære deg med for å få se eldre stølsgrender, flotte natur severdigheter og den flotte elva som renner langs med turveien du sykler på.

Forholdsvis enkel tur på grusvei og traktorvei forbi koselige stølsgrender ved Mørekvam og innover dalen til Kljåstølatn. Pga. den grove traktorveien på siste delen blir det vanskelig å bruke sykkelvogn. På Kljåen DNT hytte kan man overnatte om en er medlem i DNT og har nøkkel. Ønsker man en fjelltur, så starter Topp20 toppen Buaknuppen en kort gang fra Kljåen hytte.

Småvann er bare innenfor en kort gåavstand, samt fine småelver nær turen gjør det mulig å eventuelt ha med seg en fiskestang og teste fiskelykken. Vær oppmerksom på at elva kan ha varierende vannstand.

 

Bli tatt med på en mindre krevende tur som lar deg oppleve Hemsedals flotte natur.