Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Storehorn via Hydnefossen

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 3.8km
Varighet: 2t
Høydemeter: 90m

Bilder

På vei opp til Storehødn
På vei opp til Storehødn
Toppen av Storehødn
Toppen av Storehødn
Oversikt over Hydnetjern og Storehødn
Oversikt over Hydnetjern og Storehødn

Oversikt

Dette er en vakker og variert tur, hvor man både får sett fossekanten til Hydnefossen, og en uhindret utsikt i alle retninger fra toppen av Storehødn.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1459m
Laveste punkt
1061m
Start koordinater
60.80122, 8.62841

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Kjør i retning Gol. Etter ca. 9 km fra sentrum, ta til høyre til Torsetstølane/Avfallsmottak. Ta til venstre i neste kryss og følg bomvei til Torsetstølane. Rett over skoggrensa, ta til høyre og kjør til veien stopper ved stor parkering. Følg bratt sti oppover.

Parkering

Stå på parkering i enden av veien oppe ved Torsetstølane.

Sikkerhet

Forsøk å ikke løsne større stener på vei oppover Storehødn, de kan rulle nedover og treffe andre turfolk. 

Tips

Om man vil gjøre turen lengre, og det ikke etterlats bil eller sykkel, kan man gå til Totten, og slutte turen med å gå ned stien til sentrum.

Beskrivelse

Dette er en utfordrende men overkommelig tur som starter høyt oppe i stølslandskapet ved Torsetstølane. Begynnelsen av turen ved parkeringa er allerede over tregrensa.

Man får en brå start oppover til man kommer opp i høyde med Hydnetjernet, deretter er det en avslappende vandretur over elva og bort til foten av Storehødn. Opp Storehødn er det ganske krapp stigning til toppen.

Når man kommer til toppen får man en flott utsikt i alle retninger. Mot nord ser man fra venstre: Kyrkjebønøse, SkurveFjellet, Nibbi og ikoniske Skogshødn. Østover ser man lykkja og videre til Valdres. Sør kan man se nabokommunen vår Ål.  Og vestover ser man det flotte høyfjellslandskapet i Hemsedalsfjella med Såta, Totten og Røggjin i distansen. 

Om man ikke vil ta den samme veien ned igjen, går det en sti ned på vestsida av Storehødn med mulighet til å gå tilbake på sørsida av toppen.

Dette er en super tur for å gjøre seg orientert i Hemsedal, med mye variert terreng, men er litt for utfordrende for de minste.