Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Høgeloft/Hogeloft - Topp20 Hemsedal

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 19.1km
Varighet: 8t
Høydemeter: 800m

Bilder

Høgeloft, Hemsedal
Høgeloft, Hemsedal
On the way up
On the way up
Slurpa stream
Slurpa stream
Biking to the start of the path
Biking to the start of the path
Yay I found snow
Yay I found snow
The top of Hemsedal
The top of Hemsedal

Oversikt

Høgeloft er den høyeste toppen i Hemsedal på 1920moh. Dette er en lang men ikke så bratt tur som følger grusvei, så den første delen kan sykles om ønskelig. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1920m
Laveste punkt
1120m
Start koordinater
61.012701, 8.106848

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

 Fra sentrum kjør Rv 52 vestover, forbi Bjøberg og til enden av Eldrevatnet. Ta til høyre og parker på stor P-plass. Følg grusveien innover ca. 2 km, hold til venstre i veikryss, følg veien videre ca. 3 km før du tar av grusveien til høyre og følger varder. Fra skaret oppe til høyre og til toppen er det steinete og det er ikke noen tydelig merket sti (men følg varder). Denne turen er ikke tydelig merket og skiltet så her bør dere ha med kart og kompass! Turen kan med fordel sykles de første 5 km.

Parkering

Parkering ved Eldrevatn

Sikkerhet

Ta med kart og kompass. Husk masse sjokolade, mat og vann! 

Tips

Det kan være gøy å ta sykkelen de første 3km. Husk å ha på gode sko og ta med kart og kompass!        

Beskrivelse

Er du klar for en lang, vakker tur til toppen av Hemsedal? Da er Topp20 Høgeloft perfekt for deg. Denne turen er lang, men ikke bratt. Du har flott utsikt hele veien og kan sykle de første kilometerne. Husk kart og kompass da det er lett å følge feil sti. 

 

Turen til Høgeloft starter ved Eldrevatn på 1120moh. Den første delen følger en grusvei som man kan velge å sykle eller gå. Stien krysser fylkeskommunen til Lærdal, og tilbake. Etter ca 3 km på grusvei tar du til høyre, rett før en bekk og herifra følger du varder til toppen av fjellet. Det er her det kan være smart å ha kart og kompass da stien kan være utydelig. Her er det også masse løs stein grus så gode sko og tur staver kan være kjekt å ha med. 

 

Fra Høgeloft har du fantastisk panoramautsikt over Hemsedalsfjella, Hurrungane, Jostedalsbreen og Jotunheimen. Du kan kanskje se toppene Buaknuppen, Svarthetta og Kyrkjebønnøse.