Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Fanitullvegen fra Hemsedal til Ål - sykkeltur

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 52.1km
Varighet: 5t
Høydemeter: 844m

Bilder

Fanitullvegen
Fanitullvegen

Oversikt

Prima tur for å gjøre seg kjent i fjella som skiller Hemsedal og Ål. Fin grusvei hele turen, ta med familien eller noen andre du er glad i og nyt naturen.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1219m
Laveste punkt
645m
Start koordinater
60.863075, 8.514866

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Fra Hemsedal skisenter følger man Holdeskarsveien opp fjellet (asfaltert bomvei for biler), eller den sommeråpne stolheisen til topps. Terrenget er preget av setervoller og høyfjellsnatur på koselige grusveier

Parkering

Man kan parkere oppover i holdeskarsveien, ved siden av Skisenteret.

Sikkerhet

Bruk hodet, bruk hjelm!

Tips

Sjekk værmeldingen før du drar. Legg merke til vindstyrken.

Beskrivelse

Koselig sykling på grusvei i høyfjellet. Sykling på fine grusveier under Reineskarvet, gjennom stølsgrender og rundt små vann. Sommeråpen stolheis kan brukes til den første stigningen. Det er ganske fin og slak tur som barn kan være med på om de kan sykle så langt som 60km. Den tar dere opp i høyfjellsnatur hvor man kan nyte landskapet og naturen, uten å måtte bekmyre seg om å vrenge rattet rundt steiner og røtter på en sti. Etter den første stigningen sykler man forbi Røggjin så videre til flævassvatnet, denne delen av stien er enkel og slak til man ruller ned til Ål. Turen er en del av Stølsruta (Golsfjellet-Hemsedal-Ål-Hol-Geilo) og kan med fordel kombineres med Bergsjøs rutenett. Det er også mulig å sykle tilbake til Hemsedal via Trettestølane over fjellet ned til løypa Hemsila, men her vil det være mye knoting over myrer og en del nedoversykling i tøft stiterreng.