Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
SkiStar fortsetter veksten og investerer 598 millioner til 2023/24: Ny ekspressheis i Hemsedal
Av: SkiStar Hemsedal
5 min
Oppdatert 13 oktober 2023

SkiStar har de siste årene endret seg fra å ha fokus på vinter, heiser og bakker til et selskap som skaper minnerike fjellopplevelser hele året. Viktige investeringer er nå vedtatt for å utvikle selskapets fjelldestinasjoner i Norge og Sverige ytterligere. Først ut er blant annet en ny seks-stols ekspressheis i Hemsedal, som skal stå klar til neste vinter.

Investeringene, som samlet beløper seg til over en halv milliard svenske kroner for regnskapsåret 2023/24, fokuserer først og fremst på vinteren og et mer moderne heissystem, bedre bakker og mer effektiv snøproduksjon. En viktig investering er en ny seks-stols ekspressheis i Hemsedal – Lodge Express. I tillegg investeres det i sommeraktiviteter og forretningsutvikling.

- Vi vil utvikle våre fjelldestinasjoner hele året, samtidig som vintersesongen fortsatt er vår største virksomhet. For å sikre fremtidens fjellturisme og fornøyde gjester investerer vi i bedre skiopplevelser her og nå. Derfor føles det veldig bra at vi allerede til neste vinter kan presentere en ny ekspressheis i Hemsedal, sier Stefan Sjöstrand, administrerende direktør og konsernsjef i SkiStar AB.

Hemsedal, som ofte kalles Skandinavias alper, er Norges nest største skisted med et bredt tilbud for skikjørere i alle aldre. Her får du fantastisk skikjøring ned fra Totten, Tinden og Roni – anleggets tre vakre topper. Hemsedal tilbyr hele 830 fallhøydemeter på det meste og den lengste bakken er hele seks kilometer lang.

Den nye ekspressheisen Lodge Express vil starte fra SkiStar Lodge og ta deg 1.733 meter opp i anlegget. Med en kapasitet på 3.000 personer i timen vil det bety en mye bedre inngang til skiområdet. Gjestene slipper å kjøre skålheis gjennom barneområdet for å ta seg opp til toppen. I tillegg vil det bli bygd en ny skålheis i tilknytning til terrengparken.

- Endelig får vi bedre kapasitet i skisystemet, og dermed enda flere minnerike fjellopplevelser for alle som besøker oss. Dette betyr mye for Hemsedal som destinasjon, både vinter og sommer, sier Andreas Smith-Erichsen, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal.

SkiStars visjoner for fremtidens fjelldestinasjoner

1920x1080 kartan
SkiStar fortsetter veksten og investerer 598 millioner til 2023/24: Ny ekspressheis i Hemsedal
8 E8 F94 BD 78 B6 4 EB5 A6 B5 4 A8 AF273791 C
Illustrasjon av ny heis som kommer