Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Sammen med Salomon utvider boutiquehotellet i Hemsedal, Fýri Resort, sitt opplevelsestilbud og lanserer Nordens største terrengløp i fjellomgivelser. Aldri før har premiesummen vært høyere, og vinneren får også sjansen i den kommende finalen i Golden Trail World Series i Italia. Det er ventet mer enn 700 deltakere, og løpene er ispedd pool club, racers dinner, yoga, filmvisning, DJ's og prisseremonier.
Av: Fyri
5 min
Oppdatert 23 mars 2023

Sommersesongen i Hemsedal er i sterk vekst, og Fýri Resort investerer stort for at feriestedet og området rundt i enda større grad skal ta opp kampen om å tilby de aller beste alpin- og fjellopplevelsene i sommerhalvåret. En del av det er flere investeringer i og rundt Fýri, som eget aktivitetssenter, padelbaner og hockeybane. Fýri Trail by Salomon, som det nye løpet heter, går fra 14.–17. september, og er nok en investering for å få flere til å oppdage Hemsedal som sommerdestinasjon.

«Du velger mellom 27 km og 18 km i omgivelser som tar pusten fra deg med én gang. I tillegg til fokuset på at dette er den nordiske finalen og at vinneren får en plass i finalen i Golden Trail World Series i Italia, mener vi at alt rundt er like viktig. Fýris pool club har fått internasjonal oppmerksomhet, og vi har et 4-dagers opplegg som er laget for folk som elsker å løpe i vakker natur, og som etter løpene også setter pris på god mat, en kald øl, boblevann og god stemning», sier Jonas Svengård , ansvarlig for Sport & Trening i ESS Group.

Fýri Trail by Salomon er laget både for eliteutøvere og mosjonister. Det er totalt 1000 plasser, og interessen under den første Early Bird-uken var over all forventning med flere hundre bookinger. Premiesummen er den høyeste i Norden og vinnerne får med seg 30.000 NOK hjem og gratis reise, overnatting og plass i den kommende finalen i Golden Trail World Series i Italia. For Salomon, som er partner til Fyri, er dette det første helt egne løpet som de arrangerer, og målet er at finalen i Golden Trail World Series om noen år også kan arrangeres i den vakre Hemsedalsnaturen.

Fýri Resort vil i løpet av våren lansere flere guidede fot-og løpeturer. Trenden med guidet løping i kombinasjon med god mat, hotell- og pool club- opplevelser er spådd å holde seg sterk. Dette skjer samtidig med satsinger på andre aktiviteter på resorten, for håpet er et mer sommerlig og velfylt Hemsedal året rundt.

Golden Trail National Series – Fýri Trail by Salomon er kort sagt:

• 14.–17. september
• I samarbeid med Salomon
• Premiesum: 30 000 SEK til vinneren – total premiesum + SEK 200 000
• To ulike løp i fjellet; 27 km og 18 km
• Vinneren får plass i VM
• 3 dagers totalopplevelse med foredrag, pool club, race dinners, DJ og festprisseremoni
• Ansvarlig ESS-gruppe: Jonas Svensgård er grunnleggeren av følgende merker og løp:

Ice Bug Experience 1000 mennesker fra hele verden, 10 års jubileum
Winter Run Oslo, Sthlm, Bergen, Trondheim, 9 år
Frozen Lake Marathon i Gol - løp på is, 4. året Et skikkelig «bucket-list-løp»

Mer om løpet: https://fyriresort.com/salomon-golden-trail-series/

Related links