Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Kjenner du til Alpinvettreglene?
Av: Fnugg.no
2 min
Oppdatert 29 desember 2022

Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner i samarbeid med Gjensidige ga Field Productions i oppdrag å lage filmer til sosiale medier som skal synliggjøre viktigheten av å følge Alpinvettreglene.

Det er totalt produsert 5 klipp á 15 sekunder og en bakomfilm som lanseres denne romjulen og gjennom vinteren.

Du finner dem på Hemsedal sine sosiale medier. Du kan også lese mer om alpinvettreglene på fnugg.no

6 C653 F53 B83 D 4517 AB5 F 19233 C79 BDD9
Alpinvettreglene

fra fnugg.no:


-Vi ønsker å minne folk på at vi sammen må ta ansvar, og ønsker at folk følger de ti Alpinvettreglene, sier Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær i bransjeforeningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner.

Skipatruljene sin jobb er rikholdig – de har fokus på å sikre og trygge nedfartene. De polstrer master og snøkanoner, setter opp sikkerhethetsnett, merker parker og hopp, andre skadeforebyggende tiltak deriblant daglig ettersyn og vedlikehold. I tillegg er det viktig med skilting og opplysninger om skredfare der folk ferdes i bratt terreng utenfor merkede og sikrede løyper. Skipatruljen blir tilkalt ved skade, gir førstehjelp og frakter pasienten trygt ned for videre legehjelp der det er nødvendig.

-Folk er heldigvis stort sett bevisste sitt eget ansvar. Bruk gjerne ryggplate og selvfølgelig hjelm, og vis hensyn til andre gjester, avslutter Camilla.

Da gjenstår det bare å ha det moro ute!