Create account

Login to create your list or create an account

Already have an account?
"Jeg tror det er viktigere enn noen gang å ha en lavterskel konkurranse som AIM å trene seg opp til. I AIM kan du satse på elite nivå eller bare ha moro med lagkameraten din, men det å ha noe å trene til er for mange en motiverende faktor"
AIM Challange Hemsedal C Anki Grothe 030
Å planlegge ruten er en viktig del av konkurransen

I skrivende stund venter Marcus på nye lettelser fra den norske regjering, men slik alt ser ut nå blir det konkurranse i Lindvallen og Ulricehamn i år. I fjor forsøkte Marcus å utvide konkurransen til Ulricehamn i Sverige, men pga. restriksjoner var det vanskelig å gjennomføre. AIM i Ulricehamn ble utsatt til mai 2021, men måtte utsettes ytterligere. Pr. dags dato er det planlagt å gjennomføre konkurransen i oktober, mens AIM i Lindvallen er 7. august.

Lindvallen ligger i Sälen som er et kjent skisportsted blant svenske folket, men selv om det finnes alpine skiløyper er ikke fjellet så bratt som i Hemsedal. Det merkes på deltakerne at den råeste naturen og de tøffeste forholdene finner du i Hemsedal. "Er du ikke vant med okkupert terreng og mestrer avansert stisykling kan Hemsedal bli en kjempe utfordring" sier Marcus. Reglen er at du må ha med sykkel når du starter og når du kommer i mål, men mange som er skikkelig bra på fjelløping dropper syklingen etter hvert når de ser kartet ved startlinjen. For noen er det en fordel å vær bra på terrengsykling, for andre er det bedre med løping. Deltakerne får først se på kartet når starten har gått og kan derfor ikke planlegge ruten i forveien, så her gjelder det å tenke kjapt og lure ut den beste ruten for å samle flest poster. Feil planlegging kan gi katastrofale følger og påvirke resultatet betydelig. Etter konkurransen er det frivillig bankett og premieutdeling på Lodgen Spiseri i Alpin Lodge. "Banketten er veldig populær i Hemsedal. Kombinasjonen av tøffe forhold og den koselige stemningen på banketten gir den perfekte avslutningen på 6 røffe timer i terrenget". De som kjenner Hemsedal vet at folket i den vakre dalen ikke er bleke for en velfortjent sammenkomst - enten det er afterski, afterbike eller after AIM.

"Kombinasjonen av tøffe forhold og den koselige stemningen på banketten gir den perfekte avslutningen på 6 røffe timer i terrenget"

For AIM konkurransen er ikke for sarte sjeler for å si det mildt. Ikke nok med at du må kunne tåle al slags vær (bare spør deltakerne fra 2019 i Hemsedal), du må også kunne løpe, sykle, klatre, padle, svømme, velte, hoppe og kort sagt; være et lekebarn. Men i Skandinavias råeste lekeplass er det jo ingen lek....

AIM Hemsedal 2019 Anki Grothe 2019 highres 313 liten
Deltakerne skal samle poster ved å løpe, sykle, klatre, padle, svømme...

Les mer om Aim Challenge og meld deg på