Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal, kjent for sine majestetiske fjell, frodige skoger og krystallklare elver, er ikke bare et paradis for skientusiaster om vinteren. Denne sjarmerende norske bygda har også mye å tilby for de som elsker å trene utendørs i den fantastiske naturen. Med tre Tufteparker og et bredt utvalg av aktiviteter i Hemsedal Aktivitetspark, er det aldri en mangel på muligheter for utendørs trening i dette vakre området.
Av: Katarina
3 min
Oppdatert 28 mai 2024

Tufteparker i Hemsedal

Hemsedal er stolt av å huse hele tre Tufteparker, som er utendørs treningsanlegg med en rekke treningsapparater som er tilgjengelige for alle gratis. Disse parkene gir deg muligheten til å styrke og forme kroppen din mens du nyter den friske fjelluften og den fantastiske naturen rundt deg.

1. Hemsilstigen Tuftepark: Den første Tufteparken i Hemsedal ligger ved starten av den populære Hemsilstigen. Her kan du utfordre deg selv på en rekke treningsapparater mens du nyter den vakre utsikten over fjellene. Hemsilstigen i seg selv gir en flott treningsøkt og du kan løpe rundt for eksempel Grønåsen, og med Tufteparken kan du legge til ekstra intensitet i treningen din.

2. Fiskumstigen Tuftepark: Denne Tufteparken ligger langs Fiskumstigen, bak Nyørk hyttefelt. Her kan du finne noen forskjellige treningsapparater som gir deg muligheten til å jobbe med styrke, utholdenhet og fleksibilitet mens du nyter den rolige atmosfæren i skogen.

3. Hemsedal Aktivitetspark Tuftepark: Den nyeste tilskuddet til utendørs treningsparkene i Hemsedal finner du i Hemsedal Aktivitetspark, som ligger i sentrum av bygda. Denne parken har et bredt utvalg av treningsapparater som passer for alle nivåer. I tillegg til Tufteparken, kan du også glede deg over en rekke andre aktiviteter i Hemsedal Aktivitetspark.

Skate KH 23 5

Hemsedal Aktivitetspark

Hemsedal Aktivitetspark er et flott sted for utendørs trening og moro. Her finner du ikke bare Tufteparken, men også en rekke andre fasiliteter som vil appellere til treningsinteresserte fjellfolk:

- Skatepark og Skatebowl: Skaterne blant oss vil elske Hemsedal Aktivitetsparks flotte skatepark og skatebowl, perfekt for å øve på triks og ferdigheter.

- Klatrestativer: For de som liker utfordrende klatreopplevelser, er det klatrestativer som gir muligheten til å teste styrken og utholdenheten din.

- Trampoline: Hopp og sprett på trampolinen, en morsom måte å trene koordinasjon og muskeltoning på.

- Yogaplatting: Nyt roen i naturen mens du praktiserer yoga på den vakre yogaplattformen.

- Balanselinje: Forbedre balansen din med utfordrende øvelser på balanselinjen.

- Skatestreet: En annen flott mulighet for skatere å utforske og vise frem sine ferdigheter.

- Pumptrack: Sykkelentusiaster kan prøve seg på pumptracken, en bane som gir en spennende utfordring for sykkelteknikken din.

- Lekeplass: En superfin lekeplass finner du også her, med stor sandkasse, husker og klatrestativer.

Helselaben hemsedal trening 14 KH 36

Innendørs Trening i Hemsedal

Selv om utendørs trening er fantastisk, kan været noen ganger sette begrensninger. Derfor har Hemsedal også gode innendørs treningsalternativer.

Helselaben: Helselaben er et velutstyrt innendørs treningssenter hvor du kan trene styrke, kondisjon og fleksibilitet. De tilbyr et bredt utvalg av treningsmaskiner og gruppetimer som passer for alle nivåer.

Åreknuten: Åreknuten er et annet flott alternativ for innendørs trening i Hemsedal. Dette treningssenteret har moderne fasiliteter og et bredt spekter av treningsmuligheter.

Uansett om du foretrekker å trene innendørs eller utendørs, er Hemsedal et fantastisk sted for treningsinteresserte fjellfolk. Med Tufteparker, Hemsedal Aktivitetspark og innendørs treningsfasiliteter som Helselaben og Åreknuten, er det ingen mangel på muligheter for å holde seg i form og nyte den naturskjønne skjønnheten i dette fjellparadiset. Så ta med treningstøyet, utforsk de vakre stiene, og nyt treningsopplevelsen i Hemsedal!

Trail running KH

Fjelløping i Hemsedal: En Annerledes Naturopplevelse

I tillegg til de anerkjente Tufte-parkene og utendørs treningsfasilitetene, tilbyr Hemsedal en enestående mulighet for fjelløping i sine fantastiske fjellandskap. Med et bredt spektre av fjellstier som passer for både korte og lange løpeturer, er Hemsedal et paradis for fjelløpere. I denne delen skal vi utforske fordelene ved fjelløping i fjellene og hvorfor Hemsedal er det perfekte reisemålet for denne oppkvikkende aktiviteten.

Hvorfor Fjelløping?

Fjelløping tilbyr en unik og givende opplevelse for treningsentusiaster og naturelskere. Her er noen grunner til hvorfor det er flott å legge ut på fjellstiene for dine løpeturer:

  • Fantastisk Utsikt: Hemsedals fjellterreng er som et levende postkort. Mens du løper på stiene, blir du belønnet med en fantastisk utsikt over majestetiske fjelltopper, grønne daler og speilklare vann. Hver løpetur blir en visuell godbit.
  • Variert Terreng: Fjelløping i Hemsedal gir deg en skikkelig treningsøkt i ulike terrengtyper. Her er alt fra bratte oppoverbakker til tekniske nedoverløp, som utfordrer forskjellige muskelgrupper og gir deg en komplett trening.
  • Frisk Fjelluft: Å trekke inn den rene fjellluften er som en naturlig energidrikk. Det gir en god avveksling fra trening i et innendørs treningsstudio eller i byens kjas og mas.
  • Mental Velvære: Å løpe i naturlige omgivelser har en beroligende effekt på sinnet. Stillheten og lyden av vinden eller bekken som risler, hjelper deg å senke skuldrene og reduserer stress.
  • Tid for Deg Selv: Fjellstiene gir ofte muligheten til å være alene og komme vekk fra hverdagens travle rytme. Det er en sjanse til å logge av skjermene og koble deg til naturen.
  • Naturlige Hindringer: Fjelløpingen gir deg naturlige hindringer som steiner, røtter og ujevnt terreng, som utfordrer balansen, koordinasjonen og smidigheten din. Det er som en bonusfunksjon som gir funksjonell styrketrening mens du løper.

I Hemsedal handler fjelløping om mer enn bare trening. Det handler om å koble seg til naturens fantastiske skjønnhet på en unik måte. Uansett om du er en fjelløper med erfaring eller en nybegynner som vil prøve, så gir Hemsedals fjellstier deg sjansen til å utforske naturen og finne indre ro. Så, ta på deg løpeskoene, utforsk fjellene, og nyt en annerledes naturopplevelse i Hemsedal!