Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Tuv - Venåsen sykkeltur

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 2km
Varighet: 0t
Høydemeter: 70m

Bilder

Familie tur
Familie tur

Oversikt

Opplev flott norsk natur med denne sykkelturen! Turen bærer deg gjennom Tuv og videre inn i skogen. Ta et stopp ved den nydelige Rjukandefossen og nyt turmaten din her!

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
730m
Laveste punkt
659m
Start koordinater
60.876467, 8.48626

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Med utgangspunkt i sentrum kjører du mot vest til Tuv. Parker ved Flatbrødbakeriet og sykle inn mot Tuv. Passer Tuv Skule og fortsett inn langs boligfeltet til du krysser elva på en smal bru. Følg så merket sti til høyre.

Parkering

Parkering er tilgjengelig på Tuv ved Flatbrødbakeriet.

Sikkerhet

Husk sykkelhjelm og en vannflaske på en varm dag :)

Kantene ved Rjukandefossen er bratte, så vær obs

Tips

Ved å finne stien inn til Rjukandefossen, vil du kunne se den fantastiske fossen, nyte turmaten din og kanskje ta deg en dupp!

Beskrivelse

Familievennlig tur med både sti og grusvei. Det fins en fin rasteplass ved en koselig gamme som skolen har bygget. Fotsti til Rjukandefossen, som er et flott naturvernområde, har en flott badeplass og en spennende hengebru (her finnes også utedo). Ved fossefallet anbefales deg og å spise turmaten sin.

Fra Venåsen kan man fortsette til Bjøberg/Lærdal på Kongevegen, eller sykle tilbake langs Rv 52 og videre på Dal løypa eller Grøndalsløypa.

 

Rjukandefossen er en av Hemsedals mest bekjente attraksjoner, og er ikke lange gåturen unna med denne sykkelturen. Badeplassen er tilrettelagt for fin og trygg bading, men dette må sees an med tanke på strømmen i vannet. 

Dette er en tur som opprinnelig ikke tar så lang tid, men med et stopp ved den flotte fossen, blir dette tur verdt å prøve. Stigningen fra Rjukandefossen og videre opp er jevnlig bratt og passer godt for en hver person.

Opplev flott norsk natur med Tuv - Venåsen sykkelturen!