Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Tuv - Venåsen sykkeltur

Vanskelighetsgrad
Enkel
Lengde
2km
Tid
0t
Stigning
70m
Fall
15m
Høyeste punkt
730m
Laveste punkt
659m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Cross-Country
Vakker
Geologiske høydepunkt
Lokalt tips
Familievennlig

Opplev flott norsk natur med denne sykkelturen! Turen bærer deg gjennom Tuv og videre inn i skogen. Ta et stopp ved den nydelige Rjukandefossen og nyt turmaten din her!

Bilder

Familie tur
Familie tur

Familievennlig tur med både sti og grusvei. Det fins en fin rasteplass ved en koselig gamme som skolen har bygget. Fotsti til Rjukandefossen, som er et flott naturvernområde, har en flott badeplass og en spennende hengebru (her finnes også utedo). Ved fossefallet anbefales deg og å spise turmaten sin.

Fra Venåsen kan man fortsette til Bjøberg/Lærdal på Kongevegen, eller sykle tilbake langs Rv 52 og videre på Dal løypa eller Grøndalsløypa.

 

Rjukandefossen er en av Hemsedals mest bekjente attraksjoner, og er ikke lange gåturen unna med denne sykkelturen. Badeplassen er tilrettelagt for fin og trygg bading, men dette må sees an med tanke på strømmen i vannet. 

Dette er en tur som opprinnelig ikke tar så lang tid, men med et stopp ved den flotte fossen, blir dette tur verdt å prøve. Stigningen fra Rjukandefossen og videre opp er jevnlig bratt og passer godt for en hver person.

Opplev flott norsk natur med Tuv - Venåsen sykkelturen!

Forfatters anbefaling

Ved å finne stien inn til Rjukandefossen, vil du kunne se den fantastiske fossen, nyte turmaten din og kanskje ta deg en dupp!

Turbeskrivelse

Løypa tar av fra Dalløypa rett før Tuv, evt. start fra svingen ved Venåsen og sykle mot Tuv. En morsom sti som evt. kan returneres langs elva tilbake til Tuv.

Utstyr

Det anbefales sterkt med hjelm, utstyr pakkes etter været.

Sikkerhetsinformasjon

Husk sykkelhjelm og en vannflaske på en varm dag :)

Kantene ved Rjukandefossen er bratte, så vær obs

Veibeskrivelse

Med utgangspunkt i sentrum kjører du mot vest til Tuv. Parker ved Flatbrødbakeriet og sykle inn mot Tuv. Passer Tuv Skule og fortsett inn langs boligfeltet til du krysser elva på en smal bru. Følg så merket sti til høyre.

Parkering

Parkering er tilgjengelig på Tuv ved Flatbrødbakeriet.