Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Tursti til Trøimsbotten

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 10.1km
Varighet: 3t
Høydemeter: 542m

Bilder

Overnatting inne ved Trøimsbotten
Overnatting inne ved Trøimsbotten
Trøimsåne lengst inn i Trøimsbotten
Trøimsåne lengst inn i Trøimsbotten
Sti på vei inn til Trøimsbotten
Sti på vei inn til Trøimsbotten
Skiferbrudd
Skiferbrudd

Oversikt

Tursti som går fra sentrum og tar deg helt inn i Trøimsbotten. Dette er en fantastiskt vakker tur langs Trøimsåne og inn i dalen. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1170m
Laveste punkt
628m
Start koordinater
60.863184, 8.554965

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Turen starter i Hemsedal sentrum ved turistkontoret. 

Parkering

Parkering ved turistkontoret i sentrum.

Tips

Du kan gå denne turen som en rundtur ved å gå over Trøimsåne innerst i Trøimsbotten og gå stien på den andre siden av dalføret tilbake til sentrum.

Beskrivelse

En idyllisk tur parallellt med en vakker fjellelv opp imellom mektige Kyrkjebønnøse på venstre side og Skurvefjell på høyre side når man går oppover dalføre. Turen starter rimelig bratt og slaker seg ut etterhvert når man har kommet opp i høyden over tregrensa. Det er en super tur om man vil ta seg opp i fjellene på nordsiden av Hemsedal sentrum, men ikke er klar for å kjempe seg opp Kyrkjebønnøse sine 900 høydemeter med stigning. På vei oppover er det også mulig å ta avstikkere ned til elva for å oppleve små fossefall med badekulper som man kan kjøle seg ned i om sola steiker i meste laget.

Det er mulighet for å gå flotte rundturer med hjelp av denne stien. Du kan gå både inn og ut gjennom dalføret på hver sin side av Trøimsåne, men også gå rundtur rundt Kyrkjebønnøse. Eller gå videre mot Holstein og Harahorn. Eller fortsette inn mot fjellene bak Skogshorn. Husk at disse alternative rundturene er umarkert og at du trenger kart og kompass.