Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Ranastøngji/Ranastongji 1900 moh - Topp20 Hemsedal

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 12.6km
Varighet: 6t
Høydemeter: 768m

Bilder

The canyon
The canyon
The view
The view
On the path up tp the river
On the path up tp the river
Hemsedal Grand Canyon
Hemsedal Grand Canyon
The way up
The way up

Oversikt

Vi anbefaler alle å gå denne turen når dere her i Hemsedal. Du får en fantastisk utsikt over Hydalen, Vavatn og fjellene mot Jotunheimen.  Husk gode sko! 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1900m
Laveste punkt
1150m
Start koordinater
60.972339, 8.46725

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Fra Tuv, ta inn mot Grøndalen og til høyre opp Hydalsvegen (bomvei ca. kr 50,-/kortbet.). Ved enden av Vavatn har veien en skarp høyresving (ved Vabuleino). Der er det p-plass og skilt til Ranastøngji. Følg fin sti langs bekken. 

Parkering

Parkerings plass. Bom med 90kr via kort. 

Sikkerhet

Det er en tur hvor du må krysse elven uten bru, så husk å ha godt fottøy på turen. 

Tips

Dette er en tur som du må gjøre i Hemsedal om du er i god form. Tar du med kart og kompass kan du gjøre dette til en rundtur. 

Beskrivelse

For å komme til denne turen kjører du igjennom Grøndalen og opp fjellet mot Harahorn og innsjøen Vavatn.  Området på høyfjellet er ett beiteområde på sommeren med nye og gamle hytter. Det er mange kuer, sauer og reinsdyr her så hold hunden i bånd. 

Du starter turen langs bekken Lysebåtten. Følg blå merkning til du skal krysse elven. Det er ingen bru over bekken så du kan velge mellom å gå igjennom elven eller hopp over på steinene. Husk at det er ingen skam i å snu om vann-nivået er for høyt - det er mange vakre turer i området. 

Halveis opp, blir stien mindre klar da toppen av fjellet et fylt av steiner og du følger varder oppover fjellet til toppen. 

På toppen, 1900 moh, får du fantastisk utsikt over Hemsedalsfjella, Hurrungane, Jostedalsbreen og Jotunheiemen. Rett bak toppen ligger en helt spesiell «canyon» med et loddrett fall på ca. 600 m. Flott å kombinere med en tur videre til landskapsvernområdet Hydalen.