Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Hydalen landskapvernområde

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 28.9km
Varighet: 3t
Høydemeter: 712m

Bilder

Sykkeltur
Sykkeltur
Sykkeltur
Sykkeltur
Sykkeltur
Sykkeltur

Oversikt

Denne turen bærer deg inn til hydalen. Opplev utrolig fin utsikt over sjøen Vavatn, og finn deg tid til å gå til Hydalshjallen for å oppleve Hydalen i sin mektigste prakt.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1173m
Laveste punkt
729m
Start koordinater
60.912388, 8.435282

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Fra sentrum mot Tuv, ta til høyre i krysset mot Grøndalen. Følg sommervei til Harahorn Hotell (Hydalsvegen) og start ved parkeringsplassen ved Fjellstølane, alternativt Vavatn/Oset (bomvei for bil kr 40). Turen går så på grusvei langsetter vannet før den svinger bratt ned i det vakre naturvernområdet Hydalen. Kan sykles med sykkelvogn.

Turen kan gjøres kortere og med mindre stigning om du kjører veien inn og parkerer ved Vavatn (Bomveg).

Parkering

Parkering kan bli gjort ved parkeringsplassen ved Fjellstølane eller Vavatn.

Sikkerhet

Husk sykkelhjelm og en vannflaske på en varm dag :)

Tips

Det anbefales å ta en tur innom harahorn, samt besøke en av de flotte Topp20 toppene som turen kan tilby. 

Enda en sterk anbefaling er å ta gåturen opp til Hydalshjallen.

Beskrivelse

Utrolig flott tur med utsikt over sjøen Vavatn og stølsgrenden Vabuleino. Langs veien ned til Hydalen følger en liten brusende foss. Hydalen med Hydalsvatnet er en grønn og frodig stølsgrend med spennende natur og flora omkranset av bratte ville fjell. Mulig å fiske i Hydalsvatnet og Vavatn (fiskekort kjøpes i automat). Topp20 topper Harahødn (rød) og Ranastøngji (svart). Alternativt fottur til Putnaklanten eller Hydalshjallen.

Hydalen byr på flott natur og flora omkranset av bratte ville fjell og fosser. Turen kan med fordel sykles med EL-sykkel. Underveis passerer du Harahorn Fjellgård hvor det er mulig å få servering (https://www.harahorn.no/) eller lade EL-sykkelen sin. På veien inn sykler du forbi Topp20 toppene Harahorn og Ranastøngji, samt turen til Hydalshjallen (kun for vandring, ikke sykling). Hydalshjallen kan og enkelt bli funnet frem til på denne turen, som er et nydelig utsiktspunkt over hydalen.