Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Hulbakstølen 903 moh - Topp20 Hemsedal

Vanskelighetsgrad
Enkel
Lengde
2.2km
Tid
1t
Stigning
175m
Fall
175m
Høyeste punkt
903m
Laveste punkt
735m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Familievennlig
Kultur/historisk verdi

En lett tur opp fra Hulbak / Hemsedal Fjellcamp, med flott utsikt over fjellene ved skisenteret, Tuv og Grøndalen. Hulbakstølen er et hyggelig sted for piknik med god plass i gresset. Her lyser solen lenge om kvelden.

Bilder

Hulbakstølen
Hulbakstølen
Hulbakstølen utsikt
Hulbakstølen utsikt
Hulbakstølen Utsikt mot Grøndalen
Hulbakstølen Utsikt mot Grøndalen

Start ved merket parkeringsplass,  langs med Hulbakveien, ved Hemsedal Fjellcamp. Ved stabburet gå over gresset opp til hyttevei og følg den videre til høyre før stien går videre opp til venstre gjennom skogen, og langs med et gjerde. Etter ca 200 m er det et fint svaberg, med flott utsikt ned mot Hulbak og Tuv. Fortsett gjennom skogen, gå over noen myrpartier og små bekker, før du kommer opp til en liten løe, hvor du ser fjøset som står igjen av Hulbakstølen (100 m høyere opp mpt høgre). Her er det idag kun en steintuft igjen av stølen, men fjøset står fortsatt. En fin og frodig gressplass, med mulighet for en hyggelig lunsjpause eller kveldskaffe i solnedgangen som lyser lenge her.  Flott utsikt mot Skisenteret, Tuv og Grøndalen. 

Forfatters anbefaling

Turen kan også med fordel kombineres med en lengre tur til Synarsvaet utsiktspunkt, Rusto, Finsetbotn, Fjellstølane eller helt til sentrum.

Turen er med på Challengen Topp 20 - så du kan sjekke inn digitalt ved postkassen, om du har registrert deg for challengen.

Utstyr

Gode sko og drikkevann.