Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Hølleskaret til Buaklanten

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 2.6km
Varighet: 3t
Høydemeter: 180m

Bilder

Hytta på Buaklanten
Hytta på Buaklanten
Toppen ved Buaklanten
Toppen ved Buaklanten

Oversikt

En enkel rusletur i fjellet fra Hølleskaret inn til Buaklanten som er en restaurert steinbu. Perfekt for å ta med barna eller de eldre på deres første tur i fjellet. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1137m
Laveste punkt
1037m
Start koordinater
60.842862, 8.456216

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Følg Rv 52 vestover ca 2 km. Ta av mot Hemsedal Skisenter og kjør til høyre rett etter broen. Etter Alpin Lodge kjør gjennom bomstasjonen (den tar bilde av bilskiltet og du betaler innen 48 timer på youpark.no, alternativt får du faktura + fakturagebyr i posten), fortsett deretter veien opp. Ca 6,5 km fra hovedveien får du en stor parkeringsplass (Holdeskaret) ned på venstre side, parker der.

Parkering

Parkering på Holdeskaret. 

Sikkerhet

Når det er lemmenår kan du ikke drikke vann fra bekker eller innsjøene.

Tips

Få med deg den gamle danseplassen på veien opp til Buaklanten. Gjør det til en dagstur med grill og lunsj! 

Beskrivelse

En perfekt tur for deg som vil se fjellandskapet i Hemsedal med familien. 

 

Turen starter på Holdeskaret parkering og derifra følger du en grusvei igjennom innsjøer og sumper. Etter ca 1km følger du markert sti til Buaklanten. Du kan også sykle hele veien om du ønsker og har en terreng sykkel. Du følger samme sti tilbake til parkeringen.      

 

Holdeskaret har mange grusveier og stier som du kan utforske for å gjøre det til en dagstur på fjellet. Det er veldig hyggelig å ta med en grill og lag lunsj på fjellet imens barna får løpe fritt og lete etter blåbær på høsten eller lemmen når det er år for det. Er du glad i dyreliv kan du se hare, rev, rådyr og rovfugler i området. Rovfuglene holder til på fjeller Røggjin.

 

Veien opp til holdeskaret har en veitoll, og parkeringen koster penger så vi anbefaler å ta en bil om det går da det kan fort bli dyrt.