Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal startet allerede arbeidet med å bli sertifisert reisemål i 2020, og hadde som mål om å få merket for bærekraftig reisemål i løpet av utgangen i 2022.
Av: Hanne
2 min
Oppdatert 28 desember 2022

Fredag 16. desember fikk Hemsedal tildelt merket for Bærekraftig Reisemål, sammen med Nesbyen, Ål og Gol. Det vil si at hele regionen Hallingdal nå er sertifiserte for bærekraftig reisemål, Flå har tidligere fått merket sammen med Norefjell og Geilo har vært pilot for merket fra tidligere.

«Vi har arbeidet for denne sertifiseringen i to år, hvor vi først og fremst har sett på status for Hemsedal – hva har Hemsedal per i dag og hva må vi ta tak i videre. Nå er endelig destinasjon Hemsedal godkjent for bærekraftkravene, og vi vil få tildelt merket for Bærekraftig Reisemål, sier prosjektleder, Anneli Rosberg Vøllo".

Indikatorene som vi har vært igjennom omhandler destinasjonsledelse, strategisk grunnlag, bevaring av natur, kultur og miljø, styrking av sosiale verdier og økonomisk levedyktighet, som vi må jobbe målrettet videre med. Det betyr at vi skal jobbe for å redusere fotavtrykk – sammen med våre ansatte, innbyggere og gjester, og levere ekte naturopplevelser basert på natur og kultur, og være et godt vertskap som skaper god gjestetrygghet.

Merket er et verktøy for å forbedre klima og miljø, men det betyr på ingen måte at destinasjonen er bærekraftig på alle områder per i dag, men at destinasjonen skal jobbe for å bli mer bærekraftig, ved å gjøre nødvendige og bærekraftige tiltak.

Merket for bærekraftig reisemål utdeles av Innovasjon Norge til reisemål som jobber målrettet over tid med bærekraftig utvikling.

Hemsedal Bærekraftig Reisemål foto Kalle Hägglund