Create account

Login to create your list or create an account

Already have an account?
Hemsedal har startet arbeidet med å bli sertifisert som Bærekraftig reisemål, sammen med alle destinasjonene i Hallingdal
Anneli
5 min
Updated 29 April 2021

Noen norske reisemål har et ekstra fokus på å ta godt vare på både miljøet, omgivelsene, sin særegne kultur og deg som besøker oss!
Turisme har mange positive sider, men byr også på utfordringer. Vil du reise til et unikt sted som både legger til rette for at miljøavtrykket ditt blir så minimalt som mulig, og for at du skal få en mest mulig autentisk opplevelse? Og som i tillegg tar ansvar for at både de som bor der og besøkende skal ha det ekstra bra? Da anbefaler vi å besøke et reisemål med fokus på en mer bærekraftig utvikling. På denne måten bidrar du til å støtte opp om både lokalsamfunn og kulturarv.

Opplev historie og kultur
Hemsedals historie og kulturarv er viktig for oss, ved å bevare dette ivaretar vi samtidig de unike lokalsamfunnet som omgir oss. Vi ønsker å gi deg innsikt og opplevelsen av vår autentiske kulturarv, tradisjoner og særpreg. Da er vi trygge på at din opplevelse hos oss blir ekstra spesiell og lærerik.

Miljøfyrtårn

En Miljøfyrtårn-sertifisert virksomhet er forpliktet til å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. For å sikre kontinuerlig forbedring må alle Miljøfyrtårn-virksomheter resertifiseres hvert tredje år. Hemsedal har vært Miljøfyrtårn siden 2014 og 15 bedrifter i Hemsedal er også sertifiserte.

Reis Grønt

«Gresstusten»/Reis Grønt symboliserer at produktet har en offisiell miljøsertifisering og sender deg til grønnere produkter. Symbolet hjelper deg med å finne miljøsertifiserte aktiviteter og overnattingssteder når du planlegger Norgesturen din. Når du ser en gresstust på Visit Norways sider, vet du at aktøren bak tar et aktivt miljøansvar.

Sertifiseringene som faller inn under "Reis grønt" er Norsk Økoturisme, Svanen, Miljøfyrtårn, ISO 14001, Green Key og Blått Flagg. Hver for seg og samlet garanterer de for at de merkede opplevelsene følger strenge regler og retningslinjer for produksjon og håndtering av avfall, energiforbruk, transport, krav til underleverandører og bruk av kjemikalier. Tiltakene går utover det norsk lov krever.

Bærekraftig Reisemål

Dersom du velger å reise til et bærekraftig reisemål, bidrar du til å ta vare på vår historiske og kulturelle arv samtidig som du støtter opp om lokalsamfunn, tradisjoner, natur og miljø. Du ønskes varmt velkommen av stedets vertskap, som også gjerne serverer deg lokal mat som er høstet, produsert og tilberedt i nærområdet.

Merket betyr imidlertid ikke at et reisemål er 100 prosent bærekraftig på alle områder, men at de er i en langsiktig prosess. Reisemålene evalueres hvert tredje år.

Hemsedal og Hallingdal er i gang med sertifisering som berekraftig reisemål.