Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal følger de nasjonale retningslinjer for å forebygge smitte av Covid-19 og omikron. Sjekk fhi.no og regjeringen.no for oppdateringer
Oppdatert 25 januar 2022

Nasjonale tiltak:

Pressemelding fra regjeringen 13.01.22
Testing erstatter smittekarantene for nærkontakter 26.01.22
Dagens krav om innreisekarantene avvikles 26.01.22


Hva betyr det for deg, som er i Hemsedal?

- Du må bruke munnbind der det ikke er mulig å holde minst en meters avstand (f.eks. butikker, serveringssteder og i busser)
- Du må registrere ditt besøk på restauranter
- Du vil kun bli servert ved bordet. Det er ikke lov å bestille i baren.
- Du bør ikke ha flere enn 10 gjester hjemme/på hytta. Eksempelvis kan en husstand på 4 stk ha maks 10 gjester, dvs. i alt 14 personer. Men husk at hygienereglene fortsatt må følges og at det må holdes minst 1 meters avstand.

Råd og regler som gjelder i en normal hverdag med økt beredskap:

 • Hold hendene rene, host i et papirlommetørkle eller i albuekroken og hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer eller feber.
 • Unngå å håndhilse
 • Du må gå i isolasjon hvis du får påvist covid-19.
 • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte.
 • Uvaksinerte husstandsmedlemmer til en som er blitt smittet, bør teste seg og gå i karantene, uavhengig av om man har symptomer eller ikke. Andre uvaksinerte nærkontakter trenger ikke å gå i karantene, men bør ta en test.

Symptomer/testing

Ta kontakt med legesenter hvis en merker symptomer på tlf: +47 31 40 89 00, for å avtale tid til testing. Ta kontakt med med legevakten utenom legesenterets åpningstid på tlf: 116 117. Se mer info om covid-19 på Hemsedal Kommune på kommunens sine nettsider.

Innreise til Norge

Etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet avvikler regjeringen kravet om innreisekarantene, fordi det ikke lenger anses som smittevernfaglig nødvendig. Kravet opphører fra og med midnatt, natt til 26. januar 2022.

Reisende må fortsatt teste seg og registrere seg ved ankomst til Norge. Krav om attest for negativ test tatt før ankomst gjelder også fortsatt for personer som ikke kan dokumentere med koronasertifikat at de er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19.

 • Alle innreisende over 16 år skal som hovedregel registrere seg i innreiseregistreringssystemet. Registrer deg her
 • Gjeninnføring av krav om attest for negativ test tatt i løpet av 24 timer før innreise for de som ikke kan dokumentere med et verifiserbart koronasertifikat at de er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste seks måneder.
 • Det åpnes for innreise for alle utlendinger som har rett til innreise etter utlendingsloven.
 • Plikt til å teste segved innreise uavhengig av hvor du ankommer Norge fra. Testen er en antigen hurtigtest og den reisende skal vente på svar på teststasjonen. Om ikke det finnes teststasjon (eller det er stengt), skal test tas innen 24 timer etter ankomst.
  Gjester kan medbringe egen ubrukt hurtigtest som kan benyttes til dette formålet. Husk at testen skal tas etter ankomst.
  Ved positivt testresultat skal gjesten ta PCR-test snarest mulig. Dette foregår på kommunens sine teststasjoner.

  Ankommer du med båt fra Danmark/Tyskland:
  - Oslo/Colorline: 2 teststasjoner ved Oslo Havn, 1 for gående og 1 for kjørende passasjerer
  - Larvik/Colorline: det utføres test på kommunens teststasjon i Gjærdal. Husk å bestille tid. Du kan også bruke selvtest senest 24 timer etter ankomst til din destinasjon, f.eks. Hemsedal. Ta testen innen du drar i skibakken, på butikken osv.
  - Langesund/Fjordline: selvtest hentes ved Gamle Ungdomsskolen, H.P. Jakobsensgate 10 og må tas innen 24 timer

  Ankommer du med fly:
  - Oslo/Gardermoen: følg anvisninger i testområdet. Det er gratis å teste seg ved ankomst og du trenger ikke å bestille time.
  - Torp/Sandefjord: teststasjon i bagasjehallen etter Duty-free. Gratis test.
  - Bergen Lufthavn: følg anvisninger i testområdet. Det er gratis å teste seg ved ankomst og du trenger ikke å bestille time.

Hjemreise til Danmark eller Sverige

Vi anbefaler alle å holde seg oppdatert på gjeldene regler og eventuelle endringer som kan innføres.

Vi minner om nye innreiseregler for de som skal til/via Danmark eller Sverige:
- til deg som reiser til Sverige (eller via Sverige): NYHET Krav på Covid bevis, ikke lenger negativ test, gjelder fra 21. januar 2022. Se mer på regeringen.se
- Til deg som reiser til Danmark (eller via Danmark): Rejser til eller via Danmark (coronasmitte.dk)

Det har blitt opprettet testsenter på Svinesund, og i tillegg tilbyr «Lege1 AS» privat testsenter i Svinesundsparken testing. De er lokalisert i samme bygg som Rema1000 med inngang til den gamle møbelforretningen.
Adresse: Svinesundparken 3, 1789 Berg.

Nyttige lenker

Generelt

Innreise

SPØRSMÅL OG SVAR PÅ DE VANLIGSTE SPØRSMÅLENE:

Q: Når åpner skisenteret for vinteren?
A: Skisenteret åpnet 3.12 kl. 9.00 og holder åpent hver dag frem til 1. mai. Ekstra åpningstider i forbindelse med jul/nyttår, sjekk skistar.com

Q: Blir det afterski til vinteren?
A: Ja! Fra 13. januar ble det innført skjenkestopp fra klokken 23.00 på steder med skjenkebevilling, og man må senest klokken 23.30 slutte å drikke alkohol på skjenkestedet. Kun skjenking ved bord

Q: Går skibussen til vinteren?
A: Ja! Husk at du må ha munnbind

Q: Er aktiviteter i Hemsedal i gang?
A: Ja! Se aktivitetskalender på bookhemsedal.com.

Q: Er serveringsstedene åpne?
A: Ja! Men husk at du må ha på munnbind når du beveger deg rundt i restaurantene og må registrere deg ved ankomst. Fra 13. januar ble det innført skjenkestopp fra klokken 23.00 på steder med skjenkebevilling, og man må senest klokken 23.30 slutte å drikke alkohol på skjenkestedet. Kun skjenking ved bord.

Q: Er butikkene i Hemsedal åpne?
A: Ja! Husk munnbind i butikker.

Q: Er Turistkontoret åpent?
A: Ja! Se åpningstider.

Q: Hvor kan jeg finne ut av bestillings- og avbestillingsvilkår?
A: For informasjon om hvilke booking- og avbestillingsvilkår ditt overnattingssted tilbyr til anbefaler vi å sjekke direkte med overnattingsbedriften.

Q: Kan jeg komme til Hemsedal hvis jeg ikke kommer fra Norge?
A: Hvis du er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene og kan dokumentere det med et gyldig koronasertifikat er du unntatt reisekarantene, uavhengig av hvilket land du kommer fra. I tillegg er barn og unge under 18 år unntatt fra innreisekarantene.
Husk at du uansett om du er vaksinert eller ei må registrere deg innen ankomst og teste deg ved grensen til Norge eller senest 24 timer etter ankomst.

Q: Hvis jeg skal reise gjennom Sverige for å komme til Danmark, hva gjør jeg da?
A: Fra 21. januar trengs europeisk covid-pass for å komme inn i Sverige hvis du ikke er svensk statsborger. Testkrav er fjernet.

Q: Kan jeg komme til Hemsedal når jeg er i karantene?
A: Dersom du er syk, venter på testsvar eller er satt i karantene eller isolasjon, skal du holde deg hjemme.

Q: Har Hemsedal noen lokale forskrifter som er strengere enn de nasjonale tiltakene og anbefalingene?
A:Hemsedal følger de nasjonale tiltakene og anbefalingene pr. dags dato

Q: Hvor får jeg kjøpt selvtest i Hemsedal?
A: I Hemsedal kan du kjøpe selvtester på apoteket, matbutikkene og på Concept Store hos SkiStar Hemsedal.

Informasjonen under er under oppdatering:

Vær oppmerksom på at butikker og andre kan legge seg strengere enn nasjonale anbefalinger, og vi ber om at disse blir respektert.


Nøkkelord: korona, corona, koronavirus, coronavirus, covid, covid-19, covid19, virus, pandemi, smittevern, pandemic, infection control,

Corona bilde råd regler web eng 100
Nasjonale råd og regler