Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Her finner du informasjon og linker til Covid-19 reglene i Hemsedal. Det er viktig at vi alle følger de nasjonale retningslinjene og holder oss oppdaterte på de lokale tiltakene i kommunen slik at du som gjest kan føle deg trygg i Hemsedal.
Oppdatert 25 juni 2021

LOKAL INFORMASJON FOR HEMSEDAL KOMMUNE

Siste nytt: Lokal forskrift gjeldende covid-19 er nå ikke gjeldende lenger; men vi oppfordrer alle til å opprettholde gode smitteverntiltak og fortsette de gode rutinene som man har blitt vant med. Hemsedal følger nå de nasjonale tiltakene og anbefalingene. NB! minner om at butikker og andre kan legge seg strengere enn nasjonale anbefalinger, og vi ber om at disse blir respektert.

- Status: ingen smitte.

Ta kontakt med legesenter hvis en merker symptomer på tlf: +47 31 40 89 00, for å avtale tid til testing. Ta kontakt med med legevakten utenom legesenterets åpningstid på tlf: 116 117. Se mer info om Covid-19 i Hemsedal Kommune på kommunens sine nettsider hemsedal.kommune.no


SPØRSMÅL OG SVAR PÅ DE VANLIGSTE SPØRSMÅLENE:

Q: Kan jeg reise på hytta?
A: Det er ok å reise på hytta. I privat hjem, hytte eller hage, bør du følge den nasjonale anbefalingen om sosial sammenkomst. Alle som ikke er i samme husstand bør holde én meters avstand. Du bør derfor ikke ha flere gjester enn du har god plass til. Sørg for god hygiene godt renhold, spesielt om personer fra ulike husstander må dele bad. Les mer om reiser til fritidseiendommer her

Q: Er butikkene i Hemsedal åpne?
A: Butikkene i Hemsedal er åpne. Husk generelle hygieneregler og bruk gjerne munnbind. Ønsker du å bestille matvarer for hjemkjøring? Ta direkte kontakt med butikkene for bestilling:
Kiwi Hemsedal
Coop Extra

Q: Er serveringsstedene åpne?
A: Ja, de serveringsstedene som vanligvis holder åpent på denne tiden av året. Sjekk bedriftens egen Facebook eller nettside for info om åpningstider og take away/catering. Skjenkestopp kl. 24:00 oppheves, men det blir innslippstopp kl 24:00. Det er krav om registrering, bordservering av alkohol, redusert antall gjester, sitteplasser til alle gjester og avstand.

Q: Kan jeg bo på hotell?
A. Ja, du kan bo på hotell.

Q: Kan jeg leie leilighet eller hytte?
A: Ja, det kan du. En tur til hytta (eid, lånt eller leid) kan gjennomføres med smitteverntiltak både på reisen og underveis i oppholdet. Smittesituasjonen kan endre seg raskt og alle må være forberedt på at planer kan endre seg. Har du testet deg, bør du vente med å dra til du får prøvesvaret. Du må være forberedt på å måtte gå i karantene eller at du blir syk, da bør du dra hjem for å teste deg.

Info fra helsenorge.no: Du bør begrense hvor mange du har sosiale kontakt med. I privat hjem, hytte eller hage, bør du følge den nasjonale anbefalingen om sosial sammenkomst. Alle som ikke er i samme husstand bør holde én meters avstand. Du bør derfor ikke ha flere gjester enn du har god plass til. Det anbefales å begrense overnatting og personer fra ulike husstander bør ikke dele soverom.
Sørg for god hygiene godt renhold, spesielt om personer fra ulike husstander må dele bad
.

Q: Kan jeg komme til Hemsedal hvis jeg ikke kommer fra Norge?
A: Dersom du er fullvaksinert eller har hatt korona de siste seks månedene, og som kan dokumentere dette gjennom et verifiserbart koronasertifikat som er koblet til EUs løsning, vil kunne reise fritt inn i Norge uavhengig av hvilket land de kommer reisende fra. De slipper karantene, test før ankomst, test på grensen og krav til å registrere seg ved innreise.

Q: Er Turistkontoret åpent?
A: Turistkontoret holder åpent, men har begrenset med plass i resepsjonen, så vi ber om at besøkende kommer inn 1 person om gangen. Se åpningstider

Q: Er aktiviteter i Hemsedal i gang?
A: Sommeraktivitetene er i full gang. Se mer på Hemsedal Aktiv

Q: Kan jeg komme til Hemsedal når jeg er i karantene?
A: Dersom du er syk, venter på testsvar eller er i karantene eller isolasjon, skal du holde deg hjemme i egen hjemkommune.

Q: Må jeg ha munnbind når jeg handler i Hemsedal?
A: Påbud om munnbind er opphevet pr. 3. mai, men det anbefales fortsatt å bruke det i butikkene. Husk at butikkene fortsatt kan legge seg strengere enn de nasjonale forskrifter og dette bør respekteres.

GENERELL INFORMASJON FOR HELE LANDET

Vi anbefaler alle å oppdatere seg på generell informasjon fra Folkehelseinstituttet på https://www.fhi.no/ Finn også nyttig informasjon om nye regler på regjeringen.no

Informasjon på flere språk

Her er sist oppdaterte reiseråd fra FHI (22.03.21 oppdatert 21.06.21)