Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Sykkeltur langs Kongevegen fra Bjøberg til Tuv

Vanskelighetsgrad
Vanskelig
Lengde
38.6km
Tid
4t
Stigning
510m
Fall
510m
Høyeste punkt
1024m
Laveste punkt
690m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Cross-Country
A til B
Vakker
Ut på tur og tilbake
Kultur/historisk verdi

 Dette er en tur hvor du vil få se flott natur, historisk informasjon og kunne teste dine fysiske egenskaper på vei opp igjen!

Bilder

Sykkeltur på Kongevegen
Sykkeltur på Kongevegen

En lang og flott tur på historisk rute. Denne turen bærer deg frem på kongevegen fra Bjøberg, gjennom Lio og videre ned til Tuv. Turen er hovedsakelig lagt opp til å sykle fra Bjøberg ned til Tuv og tilbake, men dette kan bli gjort enklere ved å kun sykle ned til Tuv. Veien ned fra Bjøberg er kontinuerlig nedoverbakke, og derfor veien tilbake fra Tuv er kontinuerlig oppoverbakke, så her kan det være lurt å ha EL-sykkel, og eventuelt være klar for en krevende tur tilbake.

 

Underveis finner du 4 informasjonstavler om historie, steinalderen, natur m.m. Det meste av turen foregår på grusvei, (store deler av denne kan sykles med tursykkel og henger) men deler av veien er grovere traktorvei/bred sti. Bruker du ikke EL-sykkel, eller ønsker du en kortere/enklere tur, kan turen med fordel starte ved Bjøberg og syklene parkeres og låses på Tuv, der bussen går tilbake til bilen ved Bjøberg (se vy.no for bussavganger).

 

Forfatters anbefaling

Få med deg de ulike informasjonstavlene som er på veien, for å lese om naturen, tidligere bygg fra steinalderen og mer!

Turbeskrivelse

Turen starter enten ved Bjøberg hvor du følger ved Rv52 på kongevegen ned til Tuv og tilbake

Eventuelt kan turen startes ved Tuv, hvor du sykler opp langs Rv52 på kongeveien til du når Bjøberg, for så å følge samme rute tilbake til Tuv.

Utstyr

På denne turen kan det bli brukt sykkelhenger, men vær obs på at det kan oppstå hinder for dette

Husk hjelm :)

Sikkerhetsinformasjon

Det anbefales sterkt å bruke sykkelhjelm, samt en vannflaske på en varm dag :)

Veibeskrivelse

Med utgangspunkt i sentrum, kjør vest mot Tuv og parker ved parkeringen vis a vis Hemsedal Flatbrødbakeri, hvor turen bærer deg opp til Bjøberg, så tilbake til Tuv. Alternativt fortsett langs RV52 til Bjøberg og start turen derfra, sykle ned til Tuv og tilbake. Du kan og velge å sykle fra Bjøberg og ned til Tuv, låse syklene ved Tuv og ta buss opp igjen til Bjøberg (se vy.no for busstider).

Parkering

Parkering er tilgjengelig over veien for Hemsedal Flatbrødbakeri på Tuv. Det er og tilgjengelig parkering ved holdeplass oppover mot Bjøberg.

Kollektivtransport

Det går busser mellom Tuv til Bjøberg slik at du kan ta bussen tilbake til bilen om du har parkert på Bjøberg, pass på å sjekke busstider på vy.no hvis det trengs da det ikke er så mange avganger hver dag.