Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Sykkeltur langs Kongevegen fra Bjøberg til Tuv

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 38.6km
Varighet: 4t
Høydemeter: 510m

Bilder

Sykkeltur på Kongevegen
Sykkeltur på Kongevegen

Oversikt

 Dette er en tur hvor du vil få se flott natur, historisk informasjon og kunne teste dine fysiske egenskaper på vei opp igjen!

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1024m
Laveste punkt
690m
Start koordinater
60.929744, 8.198869

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Med utgangspunkt i sentrum, kjør vest mot Tuv og parker ved parkeringen vis a vis Hemsedal Flatbrødbakeri, hvor turen bærer deg opp til Bjøberg, så tilbake til Tuv. Alternativt fortsett langs RV52 til Bjøberg og start turen derfra, sykle ned til Tuv og tilbake. Du kan og velge å sykle fra Bjøberg og ned til Tuv, låse syklene ved Tuv og ta buss opp igjen til Bjøberg (se vy.no for busstider).

Parkering

Parkering er tilgjengelig over veien for Hemsedal Flatbrødbakeri på Tuv. Det er og tilgjengelig parkering ved holdeplass oppover mot Bjøberg.

Sikkerhet

Det anbefales sterkt å bruke sykkelhjelm, samt en vannflaske på en varm dag :)

Tips

Få med deg de ulike informasjonstavlene som er på veien, for å lese om naturen, tidligere bygg fra steinalderen og mer!

Beskrivelse

En lang og flott tur på historisk rute. Denne turen bærer deg frem på kongevegen fra Bjøberg, gjennom Lio og videre ned til Tuv. Turen er hovedsakelig lagt opp til å sykle fra Bjøberg ned til Tuv og tilbake, men dette kan bli gjort enklere ved å kun sykle ned til Tuv. Veien ned fra Bjøberg er kontinuerlig nedoverbakke, og derfor veien tilbake fra Tuv er kontinuerlig oppoverbakke, så her kan det være lurt å ha EL-sykkel, og eventuelt være klar for en krevende tur tilbake.

 

Underveis finner du 4 informasjonstavler om historie, steinalderen, natur m.m. Det meste av turen foregår på grusvei, (store deler av denne kan sykles med tursykkel og henger) men deler av veien er grovere traktorvei/bred sti. Bruker du ikke EL-sykkel, eller ønsker du en kortere/enklere tur, kan turen med fordel starte ved Bjøberg og syklene parkeres og låses på Tuv, der bussen går tilbake til bilen ved Bjøberg (se vy.no for bussavganger).