Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Skogshødn/Skogshorn 1728 moh - Topp20 Hemsedal

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 9km
Varighet: 5t
Høydemeter: 833m

Bilder

Oversikt

Skogshorn er det fjellet i Hemsedal flest har besøkt og tatt bilde av. Fra toppen, 1728 moh, får du oversikt over Hydnefossen, Lykkja og alle innsjøene på fjellet. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1728m
Laveste punkt
903m
Start koordinater
60.882168, 8.753071

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Adkomst fra sentrum: kjør 4 km til Ulsåk og følg veien videre mot Lykkja, etter 13,5 km er det skilt Skogshødn på venstre side, parkering på høyre side på Trefta parkeringsplass. 

Parkering

Parkering på Trefta, betalning via Vipps

Sikkerhet

Ta med vann, mat og sjokolade! 

Tips

Dette er den perfekte turen for deg som liker å trene, ta med skritt telleren og løp opp i intervaller. 

Beskrivelse

Skoghorn er den mest kjente turen i Hemsedal. Mellom 2015 og 2019 var Hemsedal Kommune så heldige at vi fikk 3 sherpaer fra Nepal til å renovere store deler av stien. Nå er det en flott tur opp for de som er glad i oppoverbakke. 

Turen starter i Lykkja, ett fjellområde i Hemsedal med ett tradisjonelt norsk landskap. Stien er først en vanlig tursti før du kommer til det renoverte området. Derifra og opp er det mange trappetrinn og flat helling. Det er 3 benker på veien opp for rasteplasser. Siste delen av turen har en mindre tydelig sti og du går på stein, pass på at du ikke vrikker foten. 

Rundt Skogshorn er det mange omveier og muligheter for utforskning, du kan gå til bekken Hydna eller innsjøen Hundsemvatn. 

Skogshorn separerer Hallingdal og Valdres. I flat området rundt fjellet er det mange innsjøer og bekker perfekte for ett dypp på varme dager.