Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Fekjastølatn rundtur fra Hemsedal sentrum - Tursti

Vanskelighetsgrad
Vanskelig
Lengde
14.5km
Tid
6t
Stigning
642m
Fall
644m
Høyeste punkt
1216m
Laveste punkt
604m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Hundevennlig
Vakker
Spennende dyreliv
Lokalt tips
Rundtur

Dette er en flott rundtur der du både går over fjell, forbi vakre fosser og langs elva. Turen kan gjøres som både rundtur og A til B tur, ved å parkere en bil ved Fekjastølatn. 

Bilder

Fekjan til sentrum
Fekjan til sentrum
Sti på vei opp fra Fekjan
Sti på vei opp fra Fekjan
Stien fra Fekjan mot sentrum
Stien fra Fekjan mot sentrum
Fekjanånefossen
Fekjanånefossen
Fjellvatn mellom Trøym og Fekjan
Fjellvatn mellom Trøym og Fekjan
Fekjan
Fekjan
Sti fra Fekjan til sentrum
Sti fra Fekjan til sentrum
Utsikt fra Imrestind
Utsikt fra Imrestind

Dette er en tur med mange alternative ruter. Stien følger bekker både opp og ned som gir mange muligheter for svømming og fotografering.

Denne ruten er vist som en rundtur, men det er også mulig å avslutte turen i Fekjan og ordne transport til/fra. 

 

 

Forfatters anbefaling

Ta en avstikker fra stien og gå ut på toppen Imrestind, der har du flott utsikt over Hemsedal. 

Turbeskrivelse

Turen vi har markert er rundturen som starter i Hemsedal sentrum. Du klatrer opp fjellet på en gammel traktorvei langs elven Trøymsåne. På toppen flater det ut og du traveserer igjennom en bred dal, med Skurvefjell på nordsiden. Det er en innsjø på toppen, og noe utydelig sti et lite stykke langs vannet, men går du langs vannet på nordsiden, så kommer du inn på tydelig sti igjen på andre siden. Stien følger en bekk nedover og du går forbi Fekjaånefossen, før du kommer til Fekjatølatn. Derfra tar du inn på sti sørover forbi Gjeteberget og ned gjennom Hemsedal Bygdetun. Nede på veien, ta til høyre og gå ned til riksveien. Ta til høyre på riksveien, mot Hemsedal sentrum, og etter ca en kilometer, kryss veien forsiktig og følg grusveien ned til elven. Følg Hemsilstigen oppover elven på høyre side. Ved stiens ende gå ut på riksveien igjen og følg denne det siste stykket tilbake til start.

Veibeskrivelse

RUNDTUR: Parker i sentrum.  Følg veien til høyre for Turistkontoret i ca 1.5km, forbi en gård. Stien tar av til høyre opp en gammel traktorvei. 

 

 

TIL FEKJASTØLATN (A-B tur) :  Rv 52 østover til Ulsåk, ca 4 km fra sentrum. Ta av til venstre mot Lykkja. Følg Lykkjavegen ca 10 km og ta så til venstre ved skilt mot Ulsåkstølen. Passer Ulsåkstølen, betal med Vipps ved bommen, og følg veien ca 5 km til endes ved Fekjastølatn der du parkerer.

Parkering

Parker i sentrum