Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Røggjin/Roggjin 1370 moh - Topp20 Hemsedal

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 5.7km
Varighet: 3t
Høydemeter: 365m

Bilder

The start of Røggjin
The start of Røggjin
View from the top
View from the top
Røggjin with kids
Røggjin with kids
The path on the way up
The path on the way up
Røggjin i oktober
Røggjin i oktober
Top of Roggjin in October
Top of Roggjin in October

Oversikt

Bratt tur rett ved skisenteret. Det er en kort tur med fantastisk utsikt fra toppen, 1370 moh. Du stater i fjellheimen og går i høyfjellsterreng med mye stein og stup.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1369m
Laveste punkt
1050m
Start koordinater
60.842845, 8.456218

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

 Følg Rv 52 vestover ca 2 km. Ta av mot Hemsedal Skisenter og kjør til høyre rett etter broen. Etter Alpin Lodge kjør gjennom bomstasjonen (den tar bilde av bilskiltet og du betaler innen 48 timer på youpark.no, alternativt får du faktura + fakturagebyr i posten), fortsett deretter veien opp. Ca 6,5 km fra hovedveien får du en stor parkeringsplass (Holdeskaret) ned på venstre side, parker der. Du kan velge å gå langs veien til der stien starter eller følge stien på andre siden av veien. 

Parkering

Det er en stor parkeringsplass (Holdeskaret) ned på venstre side. Du betaler på youpark.no. 

Sikkerhet

Det er ikke anbefalt å gå av stien på denne turen da det er ganske bratt på visse områder. Det kan også være farlig å gå Røggjin i regn ettersom mesteparten av stien er steinbelagt. 

 

Husk mat og vann. 

Tips

Ta deg god tid og nyt stillheten naturen har å by på. Dette er en av de roligste områdene i Hemsedal og det er god mulighet for å dempe stress. 

Beskrivelse

En familievennelig krevende tur som tar deg til toppen av Røggjin. Fra toppen av fjellet ser du hele ski senteret og fjellområdet rundt. Mot sørøst kan du se du Flævatn demningen og Reineskarvet. 

Følg de blå merkene hele veien opp. Stien starter i en nydelig skog og går bratt oppover mot tregrensen. Skogen har en stillhet over seg som man sjeldent finner.  Ved tregrensen kommer du ut på en steinsti som tar deg videre til toppen. Det er områder hvor det er veldig bratt på stein, med klipper rundt, så vær forsiktig og ikke gå denne turen i regn eller vandre av stien. 

Dette er den perfekte turen for mange små pauser på veien opp. Hold øyene mot himmelen da det kan være både falk, ørn og ryper i nærheten. Tar du med kikkert kan du også se reinsdyrflokker innover på fjellet. 

På vinteren kan du ta på deg trugene og gå denne turen fra Roni-heisen i skisenteret.