Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Grøndalsløypa

Vanskelighetsgrad
Medium
Lengde
10.8km
Tid
1t
Stigning
74m
Fall
74m
Høyeste punkt
733m
Laveste punkt
659m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Cross-Country
Vakker
Ut på tur og tilbake
Rundtur
Kultur/historisk verdi

En lett og pen tur inn i Grøndalen på grusvei. Kombiner med fjellturer i området, golf lengre inn i Grøndalen, eller bare å sitte i sola langs veien.

Bilder

Familietur
Familietur

Sykkeltur som starter på Tuv, og tar deg inn i Grøndalen. Det er fine stier og grusveier hele turen så denne er fin å ha med seg barn på. I tillegg til at det er behagelige veier er det ikke så veldig mye stigning, og mesteparten av stigningen skjer de første 3 km. 

Den første kilometeren av turen går på en natursti langsmed elva Grøndøla, når stien slutter ved Kroken følg veien videre til en ny sti dukker opp. Denne tar deg over et par små bruer langsmed elva og et jorde til man kommer til et kryss inn på en grusvei. Ta til venstre herifra og følg grusveien forbi Hallenuten og Fagersetvatnet helt inn til Bjørnebergstølen. 
Alternativt kan man stoppe og ta en dukkert i Fagersetvatnet eller ta en avstikker enten opp til Hallenuten. 

Der man starter grusveien går det også an å ta til høyre isteden, sykle til bilveien og følge bilveien til venstre innover i Grøndalen til man kommer til Hemsedal Golf hvor man kan spille tennis eller golf i flott natur. 

Forfatters anbefaling

Ved Kroken kan du følge turstien til Topp 20-toppen Karisetberget (blå), med flott utsikt over Rjukandefossen og dalen.

Turbeskrivelse

Følg stien langs elva Grøndøla bak det store røde murhuset på Tuv, og følg langs jorde/elv. Stien slutter ved Kroken. Her er tre alternativer: Grøndalsveien: Følg vei til høyre og venstre ut på asfaltert Grøndalsvei, kjør 100 m opp bakken, ta venstre ved Fagersetveien. Alternativt fortsett på asfaltert vei. Brekkefossen: Følg langs elva, over to små bruer, langs et jorde frem til Mølla ved Brekkefossen, videre venstre på Fagersetveien, alternativt til høyre til Grøndalsveien igjen. Karisetrunden: Ta venstre, følg sti/traktorvei mot Karisetberget, ta av til høyre på trillesti, ta høyre ned til Fagersetveien, ta venstre på Fagersetveien (kan med fordel sykles motsatt retning). I enden av Fagersetveien (grusvei) går det en sti/turveg (steinete og krevende terreng) videre mot Slette i Grøndalen, hvor man sykler Grøndalsveien videre til Grøndalen.

Sikkerhetsinformasjon

Husk hjelm!

Veibeskrivelse

Kjør 5km nordover på rv52 til du kommer til Tuv.

Parkering

Parker på parkeringsplassen på andre sida av brua.