Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Grøndalsløypa

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 10.8km
Varighet: 1t
Høydemeter: 74m

Bilder

Familietur
Familietur

Oversikt

En lett og pen tur inn i Grøndalen på grusvei. Kombiner med fjellturer i området, golf lengre inn i Grøndalen, eller bare å sitte i sola langs veien.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
733m
Laveste punkt
659m
Start koordinater
60.879037, 8.483306

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Kjør 5km nordover på rv52 til du kommer til Tuv.

Parkering

Parker på parkeringsplassen på andre sida av brua.

Sikkerhet

Husk hjelm!

Tips

Ved Kroken kan du følge turstien til Topp 20-toppen Karisetberget (blå), med flott utsikt over Rjukandefossen og dalen.

Beskrivelse

Sykkeltur som starter på Tuv, og tar deg inn i Grøndalen. Det er fine stier og grusveier hele turen så denne er fin å ha med seg barn på. I tillegg til at det er behagelige veier er det ikke så veldig mye stigning, og mesteparten av stigningen skjer de første 3 km. 

Den første kilometeren av turen går på en natursti langsmed elva Grøndøla, når stien slutter ved Kroken følg veien videre til en ny sti dukker opp. Denne tar deg over et par små bruer langsmed elva og et jorde til man kommer til et kryss inn på en grusvei. Ta til venstre herifra og følg grusveien forbi Hallenuten og Fagersetvatnet helt inn til Bjørnebergstølen. 
Alternativt kan man stoppe og ta en dukkert i Fagersetvatnet eller ta en avstikker enten opp til Hallenuten eller Venåshøvda

Der man starter grusveien går det også an å ta til høyre isteden, sykle til bilveien og følge bilveien til venstre innover i Grøndalen til man kommer til Hemsedal Golfalpin hvor man kan spille tennis eller golf i flott natur.