Create account

Login to create your list or create an account

Already have an account?
Lørdag 24. september kl. 10:00 åpner Hemsedal nye sykkelstier - Broadway & High Line. I sommer var det offisiell åpning av stien Silverstone i Hemsedal Skisenter, en av Nord-Europas råeste heisbaserte flytstier. Hemsedal har som mål å være blant de ledende sykkeldestinasjonene i Skandinavia og om et par uker åpner det nye tilskuddet til Hemsedals store sykkelsatsning.
Av: Hanne
2 min
Updated 21 September 2022

Broadway og High Line

De nye stiene er beliggende med ved toppen av 8-stolheisen i Hemsedal og er på totalt 2,3 km. Broadway er den første stien som møter syklister når de går av heisen. Stien er en toveis flerbrukssti med grønn gradering. Her kan alle og enhver sykle eller gå og nyte «Utsikten» frem til Sollaustbekken, hvor det er bygget ny bro og satt opp en gapahuk.

Fra det nye utsiktspunktet ved Sollaustbekken har syklister 2 muligheter. Enten ruller man tilbake til Fjellkafeen for påfyll av kaffe og kake, eller man kan fortsette østover på den nye blågraderte stien High Line.

High Line starter med en snill klatring som snor seg gjennom det vakre høyfjellslandskap. Siste delen av turen byr på morsom nedoversykling med kuler og doseringer. Sammen med Broadway gir High Line syklister en ypperlig oppvarmingsrunde før man setter kursen mot dalbunnen i legendarisk flyt på Silverstone.

– “Når man ser stien tenker man wow! Stien ligger høyt til fjells i slående vakker natur. Selv om stien akkurat har blitt bygget, ser det allerede ut som stien alltid har vært der. Jeg tror ikke man finner en bedre utsikt enn her oppe og det at man kan kombinere stien med gåtur og sykkel gjør at stien blir unik”, sier Richard Taraldsen, Daglig leder i Destinasjon Hemsedal

Prosjektet er bygget av det lokale firmaet Trailhead Nesbyen, som har gjort seg bemerket som en av Norges ledende stibygger firma.

20220901 Hemsedal to nye stier Foto Lars Storheim 4
Broadway- Foto Lars Storheim