Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Venåshøvda/ Venashovda 988 moh - Topp20 Hemsedal

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 4.9km
Varighet: 2t
Høydemeter: 217m

Bilder

The new trail up
The new trail up
Toppen av Venåshøvda
Toppen av Venåshøvda
View towards Tuv and Karisetberget
View towards Tuv and Karisetberget
The original path to Venåshøvda
The original path to Venåshøvda

Oversikt

En lett tur som er passelig for familier med barn. Stien går igjennom gårdslandskap med fritt-beitende kuer. Turen kan gåes både som rundtur og topptur. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
988m
Laveste punkt
773m
Start koordinater
60.873062, 8.412737

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Fortsett på Rv 52 fra Tuv og ta av til høyre ved skilt til Lio. Etter ca. 650 meter er det p-plass på venstre side. Gå 100 meter og ta veien opp til høyre og følg grusveien til den stopper ved et jorde. Derfra er det merket sti. Alternativt følg Kongevegen fra Tuv, ta av ved sti etter Venåsgarden.

Parkering

Vipps betaling for parkering. 

Sikkerhet

Husk å ta med masser av vann og sjokolade! 

Tips

Om du er i god form er det helt klart best å gå rundtur, om ikke så er det en kjempefin topptur også.

Beskrivelse

Dette er en lett og passelig tur for familier med barn. Turen starter på en grusvei som svinger igjennom gårdslandskap. De fleste gårdene i Hemsedal befinner seg i Lio. Etter 800-900 m på grusveien finner du startpunktet til stien i hjørnet av ett jorde. Toppen heter Venåshøvda, er 988 moh, og du har god utsikt over både Tuv og den Nordlige delen av Mørkedalen -  dalen du startet turen i. 

Når du har kommet til toppen kan du velge å gå tilbake i fotsporene dine eller fortsette rett frem i en rundtur. Vel merke at å fortsette rett frem kan kreve litt mer av deg da det er brattere ned på sørsiden av toppen en nordsiden. Rundturen går forbi eldre stabbur og igjennom en nydelig birkeskog. På sørsiden av fjellet er også der kuene gjømmer seg fra sola på varme dager. Når du har kommet bunn følger du Kongevegen, og deler av Rv. 52 oppover mot parkeringen på Liovegen.