Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal er i stadig utvikling og til høsten vil bygda få sitt første studentkull når Norges Friluftsfagskole legger sin hovedbase her i dalen. Disse studentene vil i fremtiden utgjøre nøkkelpersoner for å møte den økende etterspørselen etter opplevelsesbaserte turisme i Norge.
Emil & Inger
3 min
Oppdatert 26 juli 2021

Friluftsfagskolen vil fra høsten tilby et ettårig høyere yrkesrettet utdanning som friluftsguide. Etter endt studie vil studentene få autorisasjon til å operere som friluftsguide med flere sertifiseringer som yrkeslivet etterspør. Studiet er utformet for å passe enhver, enten du nettopp er ferdig på VGS, utviklet realkompetanse og er over 23 år, eller ønsker å bygge på tidligere utdanning og få fordypning i friluftsaktiviteter.

Initiativet til en slik skole kommer av et økende behov for friluftsguider i den norske turistnæringen, som følge av at stadig flere turister ønsker mer natur- og kulturbasert opplevelsesaktiviteter. Dette er noe Norge kan tilby og er et turistsegment i sterk vekst med store muligheter. Derfor vil det i årene fremover bli større etterspørsel etter profesjonelle friluftsguider og en slik utdanning vil derfor være svært ettertraktet. Studiet er bygd opp av friluftslivsfag, reiselivsfag og natur- og kulturfag, og aktiviteter som kan bedrives i friluft.

Hovedmannen bak Norges Friluftsfagskole, Eivind Nicander forteller om stor interesse for studiet Friluftsguide Aktivitet som studieretning, men at det fortsatt er noen få plasser ledig. "Kjenner du noen som hadde syntes dette var gøy, så tips dem", oppfordrer Nicander med et smil.

Sjekk ut litt mer om skolen og tips eventuelt en friskus dette kunne passet for.