Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Denne sesongen er Hemsedal Up N' Down endelig tilbake igjen. Husker du følelsen når du sitter i Roniheisen, før du skal ut på første runde? Kanskje du husker hvor mye melkesyre du hadde i beina ned sentrumsløypa? Jammen er det gode minner, og jeg vil tro at du gleder deg til å melde deg på i år igjen.
Av: Katarina Wälås
3 min
Oppdatert 17 november 2021

Endelig er tiden inne for at vi kan arrangere Hemsedal Up N' Down igjen. Sist gang dette ble gjennomført, var lørdag 7. mars 2020, kun dager før Norge stengte ned. Nå gleder vi oss virkelig til å få se dere alle på startstreken igjen.

Når, hvor og hvordan melde seg på

Sett av lørdag 12. mars 2022 i kalenderen, ring makkeren din og book overnatting. Dette vil du ikke gå glipp av.

Hemsedal Up N' Down er Skandinavias råeste skirace der du tar heisen opp på toppene i Hemsedal skisenter og står i hockey ned igjen til neste heis. Tre topper skal nåes før målgangen er ved Fyri hotell. Her pleier det å være god stemning med glade deltakere og god mat. Med Totteskogheisen rett ved siden av kan du nyte skikjøring i anlegget frem til premieutdeling på ettermiddagen.

Når dette publiseres er det kun to og en halv uke igjen til påmeldingen åpner, den 15. oktober. Jeg vil tro at om du ikke allerede har en makker, rekker du sjekke om du har en som er omtrent like god på ski eller snowboard som du selv er, og som liker å ha det moro. Kanskje du heller har lyst å bli med i Hyggeklassen, der det ikke gjelder å komme seg fortest ned, men heller hygge seg med venner og mestre å stå i hockey i over 10 km ned fra Hemsedal tre topper. Uansett hvilken klasse du ønsker å stille i så anbefaler vi deg å være litt trent. Kjør noen knebøy og utfall i høst så beina er klare for utfordringen.

Mer om klasser

Det finnes altså forskjellig klasser som du kan delta i. Laget er på 2-3 personer og du kan stille i dame-, herre- eller mixklasse i konkurranseklassen.

Hyggeklassen er vår hyggeligste klasse, der de som ikke helt har ambisjoner om å stå på premiepallen, stiller. Her rangeres og premieres en ikke etter resultat, men er allikevel med på trekkepremier og andre morsomme premier. I Hyggeklassen kan du delta alene eller være på lag med en eller to andre.

Juniorklassen er for de som er mellom 14-17 år, og kan være jente-, gutt- eller mixlag.

Les mer om Hemsedal Up N' Down og gjør deg klar til påmeldingen som starter den 15. oktober kl. 09:00.

Heis Hemsedal up n down
Det er deilig med heis til toppen etter nedkjøringen. Foto: Kalle Hägglund
Skikjører Roni Hemsedal up n down
På vei ned Roni. Foto: Kalle Hägglund
Du vet det er en morsomt race når det brenner i låra, men du ikke kan slutte å smile.
Sentrumsløypa fyrikryss Hemsedal up n down
På siste strekningen som er ca. 6 km fra Totten 2 og inn i mål kjenner du melkesyren godt. Foto: Kalle Hägglund
målområde Hemsedal up n down
Deilig å kose seg i målområdet etterpå. Foto: Kalle Hägglund

Hemsedal Up N Down