Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Vi har ingen å miste , verken tilreisende eller lokale turfolk. Her kommer noen tips til hvordan du kan øke bevisstheten på tryggere ferdsel på toppturer i Hemsedal.
Av: Hanne
2 min
Oppdatert 29 mars 2023

Hemsedal er kjent som " Skandinavias Alper" og er ett topptur eldorado for mange. Det er derfor viktig og ha utstyret i orden før man legger ut på tur - spade, søkestang og skredsøker. Det kan også være krevende og ustabile forhold i fjellet og man bør holde seg unna terreng som er brattere enn 30 grader og ikke gå i nærheten av skavler.

Vi har lokale sertifiserte guider, som kjenner fjellene våre godt. Fjellet kaller ved Jørgen Aamot har mange års erfaring. Jørgen er også utgitt boken -toppturer i Hemsedal. Hemsedal Fjellsport kan også hjelpe til med guiding i fjellet. Dette er lokale guider som kjenner til områder som kan være mer utsatt enn andre.

Gode tips og råd før du legger ut på tur:

  • Bruk en sertifisert guide
  • Bruk Varsom.no og Varsom-appen (tilgjengelig på App Store og på Google Play)
  • Unngå snøskred-terreng, spesielt når snøskredfaren er på nivå 3 eller høyere, eller når snøskredproblemet er "vedvarende svake lag". Det skaper ustabile og farlige forhold.
  • Ikke gå ut på skavler
  • Vedvarende svake lag er ofte utfordrende også om våren, også i sydvendte fjellsider. Det arktisk-maritime snødekket i Norge kan være veldig forskjellig fra det typiske snødekket i alpene.
  • Topptur på ski i Norge foregår ofte i områder uten mobildekning og rekkevidde for redningsapparatet. Med andre ord må du holde deg på trygg grunn og være i stand til å klare deg selv.

Vi oppfordrer alle gjester til å sjekke Varsom.no før man legger ut på tur.

Check todays avalanche forecast turversjon trykk
Check today`s avalanche forecast