Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
I år kan vi endelig si "Velkommen tilbake" til norske og utenlandske gjester. Da Covid ble ordet på alles lepper så har det å reise ikke vært like enkelt som vanlig. Nå er Norge åpent igjen og vi er tilbake til normalen. Men er det noe spesielt jeg må tenke på når jeg skal dra på ferie til Hemsedal vinter?
Av Katarina
5 min
Oppdatert 01 november 2021

Nå nærmer vinteren seg for hver dag som går. Er du som meg og lengter etter å få suse ned nypreppede løyper, hoppe i parken eller snorkle frem i offpisten? Da er snart tiden her. Vi har ikke fått åpningsdato fra skisentrene enda, så vi må nok smøre oss med noe tålmodighet. Første og andre snøfallet har kommet, og nå venter vi bare på at Kong vinter skal slå på den store trommen. En sak vet vi sikkert, og det er at så snart vi har stabile kuldegrader begynner snøkanonanleggene i bygda å produsere det hvite gullet og vi kan begynne å preppe skiene.

Booking

Spontant er kult, men i Hemsedal har vi har stor pågang spesielt i helgene på restauranter, afterski og aktiviteter. Er du smart så booker du bord på forhånd, da slipper du å bli skuffet på lørdagskvelden når restauranten er fullbooket. Det er vel i første hånd middag som er bra å booke på forhånd, lunsj har de fleste drop in. På Stavkroa Afterski kan du kjøpe billett på forhånd og på Skistua Afterski kan du booke bord. Når vi forhåndsbooker så får bedriftene tid på seg å planlegge og gjøre klart til besøket. Tenk spesielt på dette i høysesonger og som sagt i helgene.

Overnatting anbefaler vi å booke på forhånd, hvilket de fleste gjør. Det finnes oftest noe drop-in, men hvis du ønsker å bo på et spesielt sted eller en spesiell beliggenhet så anbefaler vi å booke på forhånd. Husk at vi har overnatting helt fra Huso i øst og inn i Grøndalen i nord, flest overnattingsbedrifter finner du rundt Hemsedal skisenter og i Hemsedal sentrum.

Folk flest ønsker å gjøre noe aktivt på ferien, i Hemsedal tilbyr vi alt fra den beste alpinkjøringen, hundekjøring, rideturer, isklatring og guidede topptureventyr. Aktiviteter er god idé å booke på forhånd, da får du det den dagen du ønsker. Skipass hos SkiStar Hemsedal kjøpes online og i appen MySkiStar, har du ikke kort fra før så henter du ut ditt skipass i en av skipassautomatene rundt om i skisenteret. Solheisen får straks opp en ny nettside der det er mulighet for å kjøpe skipass online.

DSC05842
Matopplevelser i Hemsedal. Foto: Hemsedal Cafe
Hundekjøring huskies 14 KH 27
Hundekjøring. Foto: Kalle Hägglund
DSC 0019
Skibussen kjører på miljøvennlig HVO i vinter

Reisen hit, - Tenk bærekraftig

Hemsedal jobber med å bli en bærekraftig destinasjon og for å bli det så trenger vi hjelp fra alle som besøker oss.
Du kan velge mellom mange alternativer når du skal til Hemsedal. Kollektivt er et miljøvennlig alternativ og med tog og buss fra bland annet Vy kan du ta deg fra flere steder i landet til Hemsedal, se våre transportsider for mer info om dette. Kanskje passer det ikke deg å kjøre kollektivt, da kan man kjøre sammen til fjells så ikke man kjører flere biler enn det man trenger. Har du El-bil så kan du lade den både i Hemsedal sentrum, hos SkiStar og på Fyri resort.

Skal du bo i sentrum? Da kan du ta skibuss til Hemsedal skisenter så trenger du ikke å bruke bilen når du er her. I år kjører skibussen på HVO Diesel, som er et biobasert drivstoff som utelukkende fremstilles av fornybare råvarer. Lokalbussene til Gol de går på el og dette gjør at all kollektivtrafikk i Hemsedal nå er mer miljøvennlig enn tidligere år.

Kjører du til skibakken fra hytta, fyll opp bilen med folk og ta ikke flere biler enn det dere trenger til bakken.

IMG 9095
Lokalmat på restaurantene

Handle lokalt

Å handle lokalt, det er bærekraftig. Være seg du skal kjøpe ny ski, klær eller mat så støtter du Hemsedal best ved å handle lokalt. Vi har en av Norges beste matbutikker i bygda og opptil flere fantastiske lokale matprodusenter som du kan handle fra. Når du handler lokalt så støtter du opp om Hemsedal, det gir ringvirkninger av flere jobb i bygda og støtter opp om økonomien til bygda så vi kan utvikle Hemsedal videre for deg og oss.

Vi elsker alle lokalmat og det er noe jeg alltid ser etter når jeg besøker et nytt sted. Hvilke lokale delikatesser kan du så nyte i Hemsedal? Jo her har vi flere lokale leverandører som gir deg en smak av Hemsedal.

Når du skal du kose deg med ost og kjeks, kan du gjøre det med lokale råvarer, til og med marmeladen eller syltetøyet som du skal ha til finner du lokalt. I butikkene skal du se etter Hemsedals egen "brieost" fra Himmelspannet, de lager flere spennende smaksvarianter av både ku- og geitemelk. Hemsedal flatbrødbakeri baker både flatbrød og andre andre typer lokalbakst som passer både til ost, dessert og til vår egen "nasjonalrett" småmat.

Når middagen skal lages kan du bruke råvarer fra Tamt & Vilt, de lager lokale pølser, karbonader, gravet ørret og mye mer. Hos Brandvoll Fjellgard kan du forsyne deg med bland annet poteter og egg i bua på gården på Hulbak. Kaffe som er brent i Hemsedal har vi også. Hos Adrian på Scandinavian Alps Coffee kan du bli med på kaffesmaking for å lære deg mer om kaffe og se hvilken av kaffetypene som du liker best, du finner kaffen også i butikkene.

Det er ikke bare i Hemsedal som vi har lokalmat, hos Hemsedal Flatbrødbakeri på Tuv finner du lokalmat både fra Valdres, Hallingdal og fjordene, så ta turen innom og kjøp deg noen lokale smakebiter til fredagskosen.

Covid -19

Covid har ikke forsvunnet selv om vi skal leve som vanlig. Vi har ingen egne anbefalinger eller forskrifter i Hemsedal enn hva Helse Norge anbefaler. Vi vil bare minne alle om å bruke antibac og holde avstand om det er mulighet for det, samt fortsette med de gode vanene som du har lagt til under pandemien.

Thomas hopper
Moro i Hemsedal skisenter - Foto: Kalle Hägglund

Nyheter

Hva har vi for nyheter i Hemsedal til denne sesongen?

  • I SkiStar Hemsedal kommer den røde Hemsedalsparken tilbake i en ny og moderne utførelse og de har og forbedret flere nedfarter og økt snøproduksjonsmulighetene.
  • Deli di Montagna er en ny restaurant i bunn av Hemsedal skisenter. Dette er som navnet avslører en italiensk restaurant der du kan nyte ekte italiensk pasta og pizza samt så kommer det en deli butikk der du får kjøpt italienske delikatesser. Du finner Deli di Montagna i samme lokaler som O'Learys.
  • Afterskien på Stavkroa hadde en stor utbygging i 2020 og Norges største afterski kan tilby samme gode stemningen i ett tryggere og større miljø. Her kan du også booke deg in på den nye "Mezz vip" avdelingen og nyte afterskien sammen med gjengen din.
  • Flere ladere til el-biler har vi fått hos SkiStar Hemsedal som nå kan tilby 30 lader i skianlegget.
  • Parkeringsanlegg innendørs hos SkiStar Hemsedal er klart, så nå kan du på de kalde dagene parkere i oppvarmet garasje under det nye Fjellandsbyen.
  • Hemsedal Dyrehotell har åpnet dørene så nå kan din pelskling nyte like mye som deg på ferie. Dyrehotellet har åpent alle dager og gleder seg til å møte nye hunder gjennom sesongen.

Vi ønsker alle velkommen tilbake til en ny vintersesong i Hemsedal!

Skiskole voksen
Book skiskole på forhånd. Foto: Kalle Hägglund
Bordfest
Garantert plass på afterskien ved forhåndsbooking. Foto: Stavkroa