Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Etter en lang periode med mye fint vær, byr de neste dagene på gråvær og regn. Heldigvis er det likevel masse moro å finne på i Hemsedal!
Av: Kristina
4 min
Oppdatert 03 september 2021
  • Det finnes ikke dårlig vær..

De lengste turene og høyeste toppene er bedre å spare til værutsiktene er bedre, men Hemsedal har mange turmuligheter å velge mellom og på turene som går i lavere terreng er du godt beskyttet i skogen. Hva med Steget, Geiteberget eller Storhøvda? Sjekk ut.no for turbeskrivelser. Husk klær etter vær og at forholdene i fjellet kan skifte fort. God tur!

  • Øv på kart og kompass

I finværet og på merkede stier er det lett å se hvor man skal gå, så kart og kompass blir kanskje ikke så ofte brukt. Nå som utsikten kanskje ikke er den beste, er det en ypperlig mulighet til å øve på bruk av kart og kompass i enkelt og trygt terreng.

  • Utebibliotek for barn

I sommer arrangerer Trøll i ord og Hemsedal bibliotek Trøll-tuer: utebibliotek for barn i Hemsedal. Alle som kommer til en Trøll-tue kan finne seg en bok i postkassen, sette seg ned og lese i vakre omgivelser og så legge boka tilbake igjen før man går. Trøll-tuene i finnes på Høllekølten, Geiteberget og langs Hemsilstigen (ved bålplassen nær Krikken renseanlegg).

  • Elvesnorkling

Elvesnorkling er en ypperlig aktivitet i dårlig vær. Våt blir man jo uansett. Med våtdrakt, redningsvest, dykkermaske og snorkel glir vi nedover strykene i Hemsila sammen med ørreten. Book elvesnorkling her.

  • Med stolheisen til topps

Tar du stolheisen til topps er det mange ulike ting å finne på for hele familien og nesten uansett vær. Her oppe kan man prøve seg på fjellquiz og Valle quiz for barna. Om været tillater det kan man gå en tur til Totten eller Vesletotten og etterpå kan man kose seg med en deilig vaffel på Fjellkafeen. Veien ned kan tas på to hjul i den nye flytstien, på beina via sentrumsløypa eller bli med stolheisen ned igjen. Lurer du på på om stolheisen går på grunn av været, kan du sjekke live status her.

  • Hemsedal Klatresenter er åpent hver dag i hele sommer

I juli er åpningstidene fra fra kl. 9.30 til 15.00 og august er åpningstidene fra kl. 9.30 til 13.00. Har du behov for hjelp og instruksjon er det også mulig å booke en instruktør. Ved ledig plass kan du også komme på dropin. Bestill tid her.

27. juli holder de åpent helt til kl 20 og 29. juli til kl 17.

  • Ulsåkstølen

Ulsåkstølen er alltid hyggelig å besøke. Møt dyrene på stølen eller bli med på barneriding. Aktivitetene på Ulsåkstølen har sin egen Facebookside. Skulle regnet virkelig pøse ned, trekk inn på stølen for litt varme og noe godt å tygge på.

  • God mat og drikke

Noen ganger er det deilig å gjemme seg inne med en stor kopp kakao og en deilig bolle når regnet pøser ned. I Hemsedal finner du mange forskjellige kafeer og restauranter for enhver smak. På Arti Kafé får du skikkelig deilige boller og visste du at Elgen på Skogstad selger ferske brød hver dag? Eller hva med en romantisk date på Skigaarden. For lokalmat du kan kjøpe med hjem, stikk innom den koselige kafeen Ein smak tå Hemsedal på Tuv.

Les mer om alt Hemsedal har å by på her på hemsedal.com og sjekk ut Hemsedal Aktiv for mange ulike aktiviteter for både små og store!

Sommeraktiviteter